keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Nahkasuikaleista kaulakoru (sis. tutoriaalin).

Joskus inspiraatio iskee ihan oudoissa tilanteissa. Sitä saattaa olla suihkussa, kun idea pupsahtaa mieleen. Herää unesta ja tajuaa mitä tahtoo seuraavaksi tehdä. Kävelee koiran kanssa ulkona ja asfalttia tuijottaessa inspiraatio ilmestyy mieleen.

Silloin ei hiuksia kuivata, yövaatteita pois vaihdeta tai jatketa lenkkeilyä, vaan aletaan hommiin! Nyt oli sellainen pika-inspiraatio. En tiedä mistä se tuli, mutta tuloksia ainakin tuli - ja pikatutoriaalin muodossa!
DIY: Suikalekoru tekonahkajämistä 
Tarvikkeet: Tekonahkaa, sakset, pikaliimaa, iso välirengas / metallilenkki - mitään muuta et tarvitse! 

Leikkaa nahasta kapeita suikaleita. Rullaa suikaleita erikokoisille rullille. Tipauta alkuun, välimatkalle ja päähän vähän pikaliimaa. Pidä rulla tiukalla ja älä lotraa liikaa liimaa ettei se pursua yli laitojen jättäen rumia tahroja.
Lisää yhteen rullaan iso välirengas. Tipauta liimaa myös lenkin kohdalle, mutta älä itse lenkkiin, anna sen liikkua vapaasti.
Yhdistä rullia tipalla pikaliimaa. Paina rullia vastatusten kunnes liima on hyvin kuivunut.
Tässä on kolmen rullan pohja. Sommittele pohjan ympärille mieluinen kokonaisuus. Se voi olla symmetrinen, epäsymmetrinen, eri värisistä ja eri kokoisista rullista - ihan mitä vain! Muista kuitenkin, että lenkillä on hyvä olla painopiste niin koru ei kaulaketjussa roiku ihan vinkkurassa.
Ja tässä valmis kokonaisuus! Lopuksi voi väännellä ja käännellä ihan testiksi, että kaikki rullat pysyvät varmasti kasassa.
Näyttää aika kivalta, juuri siltä miltä mielessäni sen visioin! Tuli hauskoja mustavalkoisia raitoja niihin rulliin, joiden nurja puoli oli oikeaa puolta vaaleampi. 
Tätähän rullausta voisi käyttää myös korvakoruihin. Ja sormukseen. Ja huopaan. Ehkä myös kangassuikaleisiin. Ainakin farkkuun ja paksuihin kangasnauhoihin... vaihtoehdot ovat loputtomat! Millaisen sinä tekisit?

6 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköinen. Vähän kun olisi lakuja kaulalla, ja sehän ei ole paha asia ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) laku-koru, se oiski ollut hyvä nimi tälle :)

   Poista
 2. Tulipa tyylikäs! Tosi kiva idea. Teet kyl hirmu kivoja koruja. Ja just noinhan se menee, et inspiraatioo ei voi ennustaa ja voi että on ahdistavaa, jollei pääse just heti toteuttamaan! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kaikista parhaita on onneks ne kun pystyy heti toteuttaan :)))

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.