torstai 25. toukokuuta 2017

Teippirullasta rasia (+tutoriaali).

Askartelupaskartelusta illan inspiraatio! Into iski ja toteutin sen tuloksena tuli kaksi kannellista rasiaa. Ne ovat teippirullista!
Kansi ei ole pelkkä läpyskä, se istuu kuin nakutettu paikallaan. Pikkuisesta lenksusta on helppo nostaa se pois paikoiltaan.

Ja miten rasian tein? Se on niiiiiiin helppoa. Katsokaas vaikka tästä tutoriaalista:
Mitä tarvitset? Tyhjän, ison teippurullan (tai vaikka pätkäistyn pahviputken), paksua pahvia, kynän, sakset, askarteluliimaa, paksun neulan, pätkän narua tai nyöriä ja jotain millä päällystää rasia. Näissä rasioissa käytin sisustuskontaktimuovia, mutta hyvin voisi myös liimata mitä vain paperia päälle.
Ja näin sen teet: 1. Piirrä teippirullan mukaan ympyröitä, kaksi ulkopuolelta ja yhden rullan sisämitan mukaan. 2. Leikkaa ympyrät. 3. Liimaa pieni ympyrä toisen ison ympyrän keskelle. Aseta painon alle kuivumaan. Liimaa toinen isoista ympyröistä teippirullan pohjaksi. Anna kuivua. 4. Kokeile kantta paikalleen. Siisti saksilla tarvittaessa reunoja. Älä jätä rösöjä. 5. Puhko neulalla kannen keskelle reikä. Päällystä kansi ja rasian ulkopuoli, tahtoessasi myös rasian pohja. Pujota naru tai nyöri kanteen alakautta päälle ja takaisin alapuolelle. Solmi kannen sisäpuolelle solmu ja liimaa solmu kantta vasten. Anna kuivua.
Rasia menee säilytyskotelona, mutta myös vaikkapa lahjarasiana. Lahjakotelona on hyvä päällystää myös teippirullan sisäpuoli, jos siinä on teippifirman rumia tekstejä. Jos itse antaisin lahjan teippirullarasiassa, asettaisin sisälle pumpulipedin tai pujottaisin korvikset taustapahviin ja käärisin hiekan rypistettyä silkkipaperia ympärille.
Nämä rasiat jäävät itselle ihan käyttöön. Rasioita tarvitsee aina, varsinkin kaikelle pienelle askartelusälälle. Nämä voi muuten ohuen kansilenksun ansioista pistää myös päällekkäin! Lenksu oli kiva veto, kun ensin ajattelin liimaavani kanteen isot puuhelmet, joka varmasti näyttäisi myös kivalta, mutta silloin ei voisi pinota päällekkäin.
Näyttää kivalta! Tuli käytettyä tyhjiin teippiruulliin jämäkontaktia ja jämänarua. Pahvikin oli pahvienkeruulootasta takaisin vedettyä. Kaiken kaikkiaan siis alusta loppuun kierrätettyä askartelua!

6 kommenttia:

 1. Pitääpä kokeilla tehdä tuommoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kokeilet, kerro toki miten onnistui :) oli kyllä melkoisen helppoa ja variaatiot ovat loputtomat riippuen millä päällystää :)

   Poista
 2. Hyvä kierrätys! Ja rasiathan ovat hienot, todellakin vaikka lahjapakettina. tämä pannaan muistiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila ;) todellakin, aina on kiva paketoida lahja johonkin laatikkoon mitä voi käyttää myös avaamisen jälkeen :)

   Poista
 3. Hieno juttu, kiva rasia vaikka antaa itsetehdyn korun kauniissa rasiassa.
  Minulla on aina pikkurasioista pulaa, kun on kaksi pikkuneitiä lastenlapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Voin uskoa, että pikkuneideille katoavat helposti monet pikkurasiat :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.