torstai 24. joulukuuta 2020

24. luukku: Saa avata! -kortit

Jouluaatto! Ja viimeinen luukku joulukalenteriin. Kylläpäs 24 päivää meni nopeasti. Nautin tämän vuoden joulukalenterin toteuttamisesta jotenkin erityisen paljon. Välillä vähän luukkuja edettiin liikaakin rönsyillen, välillä taas hitaammin nautiskellen. En ottanut kalenterista mitään stressiä tuliko se eetteriin aamulla, iltapäivällä vai illalla - tuli kuin tuli! Mitäpä sitä turhista stressamaan?

Ks. kaikki joulukalenterin luukut postauksen lopusta.

Viimeisenä luukussa vuorossa tämän vuoden lähettämäni joulukortit. Niiden toteutus oli ainakin niin stressivapaata kuin olla ja voi. Niiden askartelu oli oikeastaan niin ihanan helppoa, että niitähän olisi tehnyt ihan huvikseen enemmänkin. Kovin paljoa en kortteja tehnyt. Lähetin vain niille, joilta tiesin sain viime vuonna kortin tai tiedisn saavani tänä vuonna kortin.

Idean näihin lahjapakettisomisteisiin kortteihin tuli joulukorteista, jotka askartelin vanhuksille jouluiloksi (ks. postaus). Niissä oli paketteja eli kartonkineliöitä pinoissa, mutta näihin tuli "avattava" lahjapaketti! Liimasin myös "pakettikortin", jossa lukee saa avata - ja sitähän todella saa! Saa avata kortin ja saa avata myös kortissa olevat nauhat (ja tänään saa avata ihan oikeitakin pakettaja!).

Kun nauhat avaa, sisältä paljastuu pieni sydän ja joulun toivotus.

Ensin ajattelin, että teen sisälle runon (mutta kirjoitinkin sen korttiin ihan näkösälle) tai kirjoitan jokun kivan viestin kortin saajalle. Mutta sitten iski epäilys, että jos kortit menisivätkin sekaisin ja väärä piiloviesti menisi väärälle saajalle?

Esittelin myös kortit miehelle ja hän sanoi: "Oon kyllä niin mies, että en varmaan tajuaisi avata nauhoja."

Tämä ajatus. Entä jos saaja ei hoksaa avata? Silloin ainakin olisi jäänyt jouluruno tai piiloviesti pimentoon. Kun laitoin ihan vain joulutoivotuksen sisälle niin avaaminen on hauska efekti, mutta ei jätä ainakaan mitään piiloon.

Joten näillä ajatuksin toivotan hyvää joulua.

Kiitos jokaiselle, joka on joulukalenteria seurannut. Jokaiselle tykkääjälle, jokaiselle kommentoijalle, jokaiselle inspiroituneelle. Viettäkää rauhallinen joulu. Nauttikaa, syökää, rentoutukaa. On ollut rankka vuosi, nyt saa hyvällä syyllä ottaa vähän lepoa. 

Ks. tästä joulukalenterin kaikki luukut:


6 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta ja mielenkiintoisesta kalenterista! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Ihania ja kekseliäitä juttuja olet tehnyt kalenteriin! Ihanaa joulun aikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et oot tykännyt, kiitos itsellesi :) <3

   Poista
 3. Kiitos joulukalenterista ja hyvää joulua!
  Mulla olisi vinkki ensi vuoden postauksiin : kooste korvakorujen säilyttimistä. Toivoisin itse vinkkejä, miten nappikorviksetkin saisi säilöttyä kivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva toive, laitampa korvan taa jos saisin toteutettua :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.