tiistai 1. joulukuuta 2020

1. luukku: Himmelityyny

Joulukuun ensimmäinen, nyt se alkaa: blogijoulukalenteri!

Aloitin viime joulunakin kalenterin tyynyhommilla ja näköjään tämä vuosi ei ole poikkeus. 
Saanko esitellä: uusi jäsen tyynyjen aatelisiin: himmelityyny!
Tyynyillä kodin ilmeen vaihtaminen on niin helppoa, siksipä yleensä aloitankin joulukodin laittamisen jouluvaloista ja tyynyistä, muu voi tulla sitten jälkikäteen. Tyynyissä on myös se plussa, että eivät vielä joulun ulkopuolella paljoa tilaa - eivätkä myös taso- tai muuta tilaa itse jouluna! 

Joskus tuntuu, että tekisi mieli laittaa kovastikin jotain koristetta, mutta niillä pitää aina olla joku oma paikka. Tyynyillä se on jo valmiina - kunhan vain sisustyyny löytyy. Ja onneksi tykkään, että kummassakin päädyssä sohvaa pitää olla monta tyynyä! Kyllä sohvalla pitää olla muhkean mmukavaa.
Himmelityynystä tuli aika kiva. Se on moderni ja perinteinen yhtä aikaa. Kirjoin (tai paremminkin harakanvarvaspistelin) sen vahvalla puuvillavirkkauslangalla ja pitkällä ompeluneulla. 

Ensin tein isoimman kuvion, sitten pienemmän siihen ympärille. Hahmottelin jokaisen kohdalla ensin ompelelijanliidulla ekan "ulkokehikon", jotta kokonaisuus pysyys suht suorassa. Muu sai mennä silmämutikalla, jotta ei ole liian skarppi. Eiväthän ne pillihimmelitkään täysin suoria ja symmetrisiä ole.
Ompelin tyynyn tuttuun tapaani taskutekniikalla. Ilman vetoketjua tyynyn ompelu valmistuu niin vaivatta! Se on kahden sauman taktiikalla: pitkä suorakullmio, päiden huolittelu ja sitten sivusaumat kiinni - valmista!

Ks. ohje kahden sauman taskutekniikkaan olikin viime vuoden joulukalenterin luukussa.

Ja mikä hetkellinen valon pilkahdus sieltä ikkunasta yhtäkkiä tuli! Koko olohuone meni yhtä keltaiseksi mitä verhoni ovat. Ja niin nopeasti se katosi kuin tulikin. Onneksi joulukuun pimeyden kestää, koska jouluvalot, joulukalenterit ja kaikki muu mukava puuhastelu. Ja tammikuussa valon määrä on taas ihan eri.

Tästä se starttasi, huomenna uusi luukku!

6 kommenttia:

 1. morooo sellasta halusin tulla kommentoimaan, että en tiiä onko mun oma bugi mut mulla ei toimi tuo ruksittava "tykkään mutten jaksa kommentoida." :DDddd tuli ihan harmistus kun oon monta vuotta jo klikkaillu sen joka postauksen kohdalla! kiva kun pidät taas joulukalenterin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tuli joku jo muutama vuosi sitten, että ei kaikilla peleillä toimi. Oon kokaillu aika ajoin eri laitteilla ja selaimilla ja joillakin se ei vain toimi. En muista yhtään miten oon onnistunut tuon lisäämään, joten en pääse sitä poistamaankaan :D Pitäisi varmaan joskus ottaa asiaksi selvittää homma. Mutta älä huoli, ruksi menemään - mä kyllä ne nään! :) <3

   Poista
 2. Hauska!
  Kokeilen, jos on aikaa. Valmistuu vaikka sitten jouluksi 2021 : DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tyynyyn ei mene kauaa aikaa, jos ei tee ihan minipistoilla. Varmasti ehtii vielä tälle joulua ;) Kokeile ihmeessä siis!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.