torstai 17. joulukuuta 2020

17. luukku: Viiden minuutin jouluasetelma

17. luukku - mihin se on taas viikot vierähtäneet? Viikon päästä on jo aatto! 

Nyt on tässä ollut muutama runsaasti ideoita rönsyilevää luukkua putkeen, joten otetaas hetkeksi askel taaksepäin ja tehdään hetki jotain niin helppoa, että siinä ei tarvitse tehdä juuri oikein mitään. Ei liimata, ei leikata (no ehkä ihan pikkasen?), ei ommella, ei virkata. Asetellaan vaan. Aikaa viisi minuuttia, hep!

// Ks. tästä Joulukalenteri 2020:
1. Himmelityyny / 2. Kestokynttilät / 3. 3D-pahviporo / 4. 4 x DIY-jääpuikko / 5. Helppo revontulitaulu / 6. Heijastava lippu / 7. Virkattu minitonttu / 8. Erilaisia DIY-käpyjä / 9. Kierrätetty sukkatonttu /10. Vuosipallo 2020 / 11. 11x joulukortti / 12. 12x erilainen kuusi / 13. Virkattu enkeli / 14. Kuusenkoristeita kierrättäen / 15. Vartissa valmiiksi -lahjat (30 kpl) / 16. Kestävämpi paketointi (16 vinkkiä ekologisempaan paketointiin)
Tykkään tehdä erilaisia pieniä joulunäkymiä. Useampana vuonna jo tehnyt lasikupuihin ja ylhäältä avonaisiin vaaseihin ja lasiruukkuihin. Jos on pieniä koristeita, saa niistä tehtyä erilaisia sommitelmia. Ja kun kokonaisuutta ei liimata eikä kiinnitetä kiinteästi, asetelma on joulun jälkeen purettavissa ja taas seuraavana jouluna koottavissa erilaisiksi kokonaisuuksiksi!

Kuvassa viime vuoden joulumaailmat. (Kuvan tuikkua ei ollut polttotarkoitukseen vaan vain somisteena.)

DIY: Viiden minuutin joulumaailma

Tarvikkeet: Lasi- tai muovikupu*, pieniä koristeita kuten joulusia hahmoja, talvisia eläimiä ja muita minijuttuja. Tässä kuvassa "koristeolkia" (mitä lie paperihörselöä - olivat itseasiassa yhdessä lähetyksessä rikkoontumisen estona), minikranssi (eli oikeasti vanha kynttilänmansetti) ja keraamiset alpakat.

* Jos sinulla ei ole koristekäyttöön tarkoitettua kupua, voit käyttää myös laakeaa maljakkoa tai suurta lasipurkkia.

Tee näin:

Kokoa ensin tarvikkeet. Mieti vähän asettelua ja asettelun järjestystä. Tunge "koristeolkia" kuvun alle ja kiroa kuinka ne varisevat kaikkialle. Taistele kupua kiinni ja ärsyynny, kuinka oljet jäävät sauman alle eikä kupu mene kiinni. Jes, kiinni on! Huomaa, että minikranssi jäi ulkopuolelle. Avaa kupu ja leväytä vahingossa kaikki oljet pitkin tasoa ja lattiaa. Siivoa ja aloita homma alusta. Oljet alas, alpakat limittäin ja kranssi taakse - ja kupu äkkiä kiinni! Jes, siinä on ja kiinni pysyy.

Toinen kokeilu!

Ilman "koristeolkia", koska niiden kanssa meni järki. Helpotin hommaa. Leikkasin pohjan kokoisen pyörylän teddyä ja kokosin roippeet sen päälle. Ei se lumiukko olisikaan oljilla seissyt vaan lumihangella tietenkin.

Näin! 

Lumiukko jäi vähän kiikkerästi vinoon nojailemaan pikkukuuseen, mutta siinäkös nojailee. Jos sitä vaikka vähän väsyttää.

Lahjapaketit ovat fimosta, Bambi- ja Lumiukko ovat löytöjä kädentaitomessuilta, puukuusi on osa vanhaa joulukoristetta.

Ja isompaan kupuun saa myös valot! 

Kuvun pohjassa on reikä, jota kautta sisälle saa pienen led-valonauha-tuikku-asian. Vähän on vain liikaakin potkua niin pienikokoisessa valossa, kun alpakoista tulikin oikein loisteliaita valopalloja.

Viime jouluna muuten Lumiukko seikkaili kakun päällä! Hieno kakkukoristeena myös.
Myös tällaisen pikamaailman kokosin. Kuusi, paketti ja pulkalla hurjasteleva pukki. Se on siinä sinitarralla kiinni. Olisi voinut vähän hienovaraisemmin pläntätä sinitarraa, mutta ei ole niin nöpönuukaa. Olisitko edes huomannut tursuavaa sinitarraa, jos en olisi mennyt mainitsemaan koko asiaa?
Aikaisemmin sama lasikupu näytti tältä! Sama alpakka, samat paketit ja kuusi sekä pulkka. Kuten sanoin: samat hilppeet, mutta aina niistä saa erilaisia kokonaisuuksia! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.