perjantai 11. joulukuuta 2020

11. luukku: 11 x helppo joulukortti

Lähetätkö joulukortteja? Askarteletko ne itse? Onko kortit vielä tekemättä?

Itse askartelin muutamia kortteja eilen. Viime vuonna jätin homman väliin postin lakkosuhmuroinnin takia. Nyt ajattelin lähettää kortit niille, joilta sain kortin viime jouluna. Ja niille, joilta tiedän saavani kortin tänä vuonna. Mutta koska kortit eivät ole vielä saajillaan, pidän ne vielä jemmassa ja esittelen tielle inspiraatioksi 11 muuta jo blogissa nähtyä (+ yhden uuden!) kivaa ja helppoa joulukortti-ideaa!

// Ks. tästä Joulukalenteri 2020:
1. Himmelityyny / 2. Kestokynttilät / 3. 3D-pahviporo / 4. 4 x DIY-jääpuikko / 5. Helppo revontulitaulu / 6. Heijastava lippu / 7. Virkattu minitonttu / 8. Erilaisia DIY-käpyjä / 9. Kierrätetty sukkatonttu /10. Vuosipallo 2020 

TEE-SE-ITSE: HELPOT JOULUKORTIT!
DIY: Helppo joulukortti 1/11
Värikkäät laulukortit

Vesiväriä ja kuva päällä - yksinkertaista! Nämä ovat yksiä ehdottomia suosikkejani kaikista tekemistäni joulukorteista. Ne olivat iloisen värikkäitä. Kaiken kruunasi se, että jokainen oli uniikki, eri värinen ja niissä oli vielä kuvaan sopiva tuttu laulupätkä kuten: "kun joulupukki suukon sai", "joulupukki jo matkaan käy", "joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella"...

Ks. postaus tästä.
DIY: Helppo joulukortti 2/11
Kerrokselliset kortit

Taustapaperi, musta kartonki, kuviopaperi, valkoinen "viiri", musta poro tai iso tarra. Kerrokselliset kortit eivät ehkä ole juttuni, mutta muistan kuinka kiva näitä oli sarjatyönä tehdä. Musta, valkoinen ja punainen sopivat hyvin yhteen. Nämä kortit menivät aikoinaan hyväntekeväisyyteen.
DIY: Helppo joulukortti 3/11
Kolmioita ja tarroja

Kuinka helppoa: vain erilaisia kolmioita kuviopapereista ja lahjapaperijämistä! Päällä muutamia lumitähtiä ja se on siinä. Less is more.

Ks. postaus tästä.
DIY: Helppo joulukortti 4/11
Peukkuja ja punaisia neniä

Nyt mennään blogihistorian alkuun, mm. tällaisiä kortteja tein vuonna 2011! Painelin ruskeita laikkuja peukulla sen mukaan montako ihmistä on perheessä ja sitten piirsin niille sarvet. Silmät ja nenät taisivat olla suoraan rei'ittimestä.

Ks. postaus tästä.
DIY: Helppo joulukortti 5/11
Avattavat kuusikortit

Joskus kortti voi olla minimalistiseen tyyliin täysin kokovalkoinen. Leikkaa kuusi halki ja liimaa  kortin päälle. Siihen vielä sievä rusetti ja ei se sitten muuta tarvitsekaan.

Ks. postaus tästä.
DIY: Helppo joulukortti 6/11
Himmelikortit

Jos liima ei ole sun juttu, tee tussattuja kortteja! Himmeli syntyy helposti. Viivotin ja puukynä, sillä pohja ja tussilla päälle. Valmistuu varmasti nopeasti. Jos haluaa, lisäksi voi laittaa hillitysti glittertussia.

Ks. postaus tästä, sama linkki kuin yllä.
DIY: Helppo joulukortti 7/11
Graafiset tussikortit

Harvemmin tulee yhdistettyä mustavalkoisia graafisia kuoseja ja paljetteja, mutta tässä kortissa se yhdistelmä toimi! Näistä tykäsin tosi paljon. Kuusen kuvioaluieiden tussaaminen oli ihanan terapeuttista, ei tarvinnut miettiä muuta kuin ettei vain tee vierekkäisiin alueisiin samaa kuviota.

Ks. postaus tästä, sama linkki kuin yllä.
DIY: Helppo joulukortti 8/11
Vesivärikortit

Ja jos taas vesivärit tuntuvat luonnollisilta, kannattaa ehdottomasti leikata akvarellipaperista korttipohjia ja maalata pieniä jouluisia kuvia kortteihin! Jouluna 2018 tein uniikkeja vesivärikortteja ja voi että niitä oli ihana tehdä! Oli myös ihana miettiä kuka saa minkäkin ja surkutella parin mielestäni oikein hyvin onnistuneen kohdalla, että jos pitäisikin itsellä? Onko teillä joskus vastaavaa tunnetta, että tuli niin kiva ettei raskisi edes lähettää sitä? Onneksi sentään kivoista on muistona valokuvat.

Ks. postaus tästä.
Tuo peura kaulahuivin kanssa oli kyllä yksi lemppareistani. Nyt en enää muista mihin osoitteseen päädyin, kenelleköhän se postin matkassa meni?
DIY: Helppo joulukortti 9/11
Lumisadekortit

Periaatteessa helpot kortit, mutta ehkä vähän työläät: lumisadekortit! Näissä oli valkoisia papereita kerroksittain, hopeatussia ja sitten ommeltu kalvo päällä, välissä valkoisia ja hopeita lumipalloja (eli pyörylöitä suoraan rei'ittimestä). Näistä korteista sain usealta saajaltaan erityisen wow-kommentin. Harmi, että ainot kuvat ovat huonot eivätkä kortit pääse niissä kovin edukseen.

Ks. postaus tästä.
DIY: Helppo joulukortti 10/11
Pakettikortit

Neliöitä ja langanpätkiä, niistä syntyy helppoja paketteja. Paketit pinoon ja teksti alle - valmista! Nämä joulupakettikortit (kuten myös nämä keväällä tekemäni kortit) lähtevät tänään ikääntyneille jaettavaksi.

Ks. postaus tästä. Katso myös vuoden 2019 kortit ikääntyneille.

Useampi on muuten kysynyt somen puolella DM-viestein et mitä kautta kortteja lahjoitan niin että menevät juurikin ikääntyneille. Otin viime vuonna paikalliseen palvelutaloon yhteyttä ja ne ottivat kortit ilomielin vastaan asukkaille jaettavaksi. Laitoin jälleen viestiä, että kortteja olisi ja tänään vien ne heille!
Ja koska sain myös pari toisen askartelijan ylijäämäkorttia lahjoitettavaksi ikääntyneille. päädyin tekemään muutamia lisäkortteja - koska omiani oli just viiskyt ja eihän nyt jotain epämääräistä lukua voi viedä, joten täytyi askarrella puuttuva määrä kortteja. Nyt niitä on tasaluku, 60 joulukorttia!

DIY: Helppo joulukortti 11/11
Piparit kuoressa -kortit

Joten tässä vielä supersuperhelppo piparikortti!
Leikkaa kuviopaperista kuvan mukainen asia. Ja nyt vasta muuten huomaan, että periaattessa alasäin olevat siivekkeet ovat turhia ja ihan vastaavan voisi tehdä pelkällä kolmioilla. Eli leikatkaa kolmioita.
Leikkaa huovasta pipariukkoja, yksi pipari per kortti. Tuollaiset pienet ja teräväkärkiset sakset ovat ihan parhaat huovan leikkaamiseen. Saa terävää jälkeä ja hyvät kulmat.

Tahtoessasi maalaa valkoisella akryylillä ja ohuella siveltimellä valkoiset reunat pipariin. Myös valkoinen akryylitussi on hyvä, jos sellainen löytyy. Tai sellainen glitterliimatöhnäpuikko-mikä-lie voisi olla myös aika hauska yhdistelmä huovan kanssa!
Taita kuoren siivekkeet sivuilta keskelle. Liimaa taustastaan korttiin. Liimaa pipari keskelle ja siivekkeet siihen päälle. Valmista tuli!

Siinäpä 11 kortin verran inspiraatiota! Ensi maanantaina voi vielä lähettää joulupostimerkillä eli viikonloppuna askartelemaan kortteja!
 

2 kommenttia:

  1. Joulukortit lähti jo matkaan, pidettiin ystävän kanssa ihka eka "viiniä ja korttiaskartelua"-ilta, suosittelen! 😊 Kortteja tein yksin lisää ja kun kaikki oli postitettu iski tyhjyys. Sitten askartelin muutaman lisää! Nyt luettuani vinkkisi tuli into tehdä lisää kortteja. Ihan varmuudeksi...eihän niitä liikaa voi olla, eihän? 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, viini- ja korttiaskartelu -ilta kuulostaa ihanalta! Tee ihmeessä lisää - aina löytyy vaikkapa juuri ikääntyneitä, joille voisi joulutervehdyksen askarrella joulumieltä tuomaan :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.