keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Luukku 13: Kolmenlaisia joulukortteja.

Hyvää Lucian päivää! Tänään Lucian luukusta paljastuu tämän joulun joulukortit! Aikaisemmin lokakuussa tein jo yhden satsin äidille (ks. joulukortit tästä) ja nyt tein sitten kolmenlaisia kortteja itselle.
Joulukorttimalli nro 1/3: Paljettikoristeiset kuusikortit

Ajattelin graafisempaa linjaa ja lähdin liikkeelle ajatuksesta, että tekisin pelkillä tusseilla kortit. Lopuksi kuitenkin pelkkä mustavalkoisuus näytti liian tylsältä, joten liimasin päälle paljettikoristeita hiukan kimmallusta tuomaan.

Inspiraatio näihin kuusikortteihin tästä Sinellin korttimallista.
Tein kortit näin: Piirsin viivottimen avulla paksulla tussilla kolmion. Lisäsin satunnaisia viiltoja pitkin ja poikin niin, että jokainen alue jää kuitenkin kolmion muotoiseksi. Lisäsin mustan kuusenjalan ja väritin myös kuusesta yhden osan mustaksi. Hyvää joulua -toivotuksen lisäsin ohuella tussilla yhteen kolmioon. Loput alueet koristelin erilaisin kuvioin.
Näitä kuviointeja oli hauska tehdä! Vähän sellaista aivojen terapiaa. Ja korteista tuli kuitenkin hyvin samanlaisia, vaikka kuviot ja kolmioiden paikat vaihtelevat kuusesta toiseen. Näitä olisi tehnyt enemmänkin!
Joulukorttimalli nro 2/3: Kimaltavat himmelikortit

Jatkoin toiseen korttisatsiin myös tussivetoista linjaa. Viivotin ja tussi, mitä sitä muuta tarvitsemaan.
Tein kortit näin: Ensin piirsin paperille himmelin ja jäljensin sen valoa vasten korttipohjalle. Suoraan ei tarvinnut mennä, kuhan sinnepäin lyikkärillä, ikään kuin viitteeksi vain sai viivojen paikat. Sitten tein viivat paksulla tussilla viivottimen kanssa. Lopuksi koristelin Kuretaken Wink of Stella shimmer - sivellintussilla saadakseni himmeliin vähän hohtoa.
Alle tein toivotustekstin näin: Tein kaksi päällekkäistä apuviivaa (lopuksi vain pitää muistaa pyyhkiä apuviivat pois). Ensin kirjotin alle tulevan tekstin tikkukirjaimin, sen jälkeen vasta toivotustekstin alun ekalle viivalle. Näin tekstit saa kivasti limittäin.  Jos tekisi ekan ekana ja tokan rivin tokana, alla olevat koukerot haittaisivat kirjoittamista (ainakin minulla). 
Joulukorttimalli nro 3/3: Avattavat kuusikortit

Kolmenteen korttisatsiin jätin tussin pois ja kokeilin jotain ihan erilaista. Yksinkertaista avattavaa korttimallia!
Tein kortit näin: Taitoin A6-arkin kolmeen niin, että laidat tulevat eteen yhteen. Liimasin sivuihin palat akryylilankaa ja niiden päälle kuusen puolikkaat. Oksia koristelin Kuretaken Wink of Stella shimmer - sivellintussilla, mutta kimmellys ei juurikaan näy, koska itse kuuset oli jo leikattuna helmiäispaperista. 
Sellaisia kortteja tänä vuonna! Mikä oli sinun suosikkisi? Ja nyt vain odotetaan joulupostia saapuvaksi!

10 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja!! Eka kuusikortti sekä valkoinen avattava kuusikortti ovat minun mieleeni eniten. Hyvää Lucian päivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) eka kuusikortti on ehkä minunkin suosikkini :)

   Poista
 2. Mäkin teen joka vuosi käsin joulukortit (yleensä yhteensä 17 kappaletta, 13 itselle ja loput äidille), ja jestas, kun tällaisien tekeminen säästäisi aikaa! :D Ja on ihanan näköisiä! Täytyy miettiä, jos ensi vuonna tekisi tällaisia hiukan simppelimpiä kortteja, omat kun ovat tätä kaliperia;
  https://www.instagram.com/p/BcP62dljjab/?taken-by=1idiz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Ihanan inspiroivaa! Vaikka se ottaa aikansa nii ehdottomasti jatka upeaa tyyliäsi! <3 Jos tuollaisia joltain saisi niin kyllä innolla odottaisi aina seuraavaan jouluun uutta joulukorttia. Yhtäkkiä liian pelkistetty olisi pettymys tuon rinnalla :D Ja kiitos!

   Poista
  2. Kiitos! Näiden kanssa vain on juuri se ongelma, että kun joutuu tekemään niin monta, joulukorttiprojekti täytyy aloittaa tyyliin syys-lokakuussa, että ehtii riittävästi näitä tekemään. Ja mikään ei ole vaikeampaa kuin joulukortin teko ilman joulufiilistä :D Täytyy kai pitää tämä vuosi silmällä, keneltä kaikilta edes tulee postikortti jouluna ja tehdä niille, joilta ei saa korttia takaisin vähän kevyemmän kaliperin kortti ensi vuodeksi :D

   Poista
  3. Tiedän tunteen, ilman joulufiilistä ei tule kyllä joulukortteilusta mitään! Kerran "jouduin" tekemään lokakuussa pääsiäistipuja :D vähän oli vastenmielistä! :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.