perjantai 1. joulukuuta 2017

Luukku 1: Helppo seinäkoriste.

Joulukuun eka! Se tarkoittaa myös joulukalenterin starttia. Lähdetään liikkeelle jostain superhelposta. Nopeasta ja yksinkertaisesta. Se on hyvä aloittaa pienestä, jos vielä joulun läheneminen ja jouluiset askartelut tökkivät. Joten lämmitellään vähän!

Tässä tulee helpoista helpoin for-lazy-dummies-idea seinäkoristeeksi, joka ei vie a) paljoa aikaa b) paljoa materiaaleja c) paljoa seinätilaa tai d) paljoa säilytystilaa joulun jälkeen. Eikö kuulosta lähtökohdiltaan ihan hyvältä?
Tee-se-itse: Helppo seinäkoriste

Tarvikkeet: Kartonkia, helmiä (itsellä kahta kokoa muovihelmiä ja yhtä kokoa puuhelmiä), sakset, paksu neula, puuvillalankaa plus joku ripustustekniikka (ks. vinkki lopusta!).
Vaihe 1/3: Pujota lankaan helmet ja tee kumpaakin päähän solmu, jotta helme pysyvät paikoillaan.
Vaihe 2/3: Sitten leikataan ja lisätään lankaan muutamia jouluisia kuvioita kuten kokomustia kuusia kolme kappaletta.
Vaihe 3/3: Ja lopuksi lisätään samanlaiset helmet ja solmut mitä toisellekin puolelle. Valmista!

Vinkki! Jos ei ole sopivaa ripustuspaikkaa ja seinissä ei ole tapettia, käytä kiinnitykseen sinitarraa. Lyhytaikainen käyttö ei jätä rasvajälkiä ja kevyenä koristeena pienikin pala sinitarraa jaksaa pitämään koristeen paikallaan. Ei jälkiä, ei vaivaa. Sinitarra on yksinään ruma, joten siihen päälle voi pistää vaikkapa paperiklipsut tai pyykkipojat silmää hämäämään.
Kokeilin nauhaa muutamaankin paikkaan. Se on niin helppo irrottaa ja kiinnittää, että siirtely on jopa kivaa. Yksinkertaisena ja minimalistisena se sopii moneen kohtaan. Vaikkapa tähän koirani kuvan alle.

// Kuvassa myös pingispalloista tehdyt jouluvalot, ks. postaus. Laukussa roikkuu myös origami-heijastin, ks. postaus.
Toistaiseksi nauha päätyi eteiseen peilin alle. Sopii tuohon mustavalkoiseen eteiseen hyvin. Ja helmetkin rimmaavat kolikkopöllön kanssa! Huomenna toka luukku, sitten jotain vähän haastavampaa.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.