lauantai 9. joulukuuta 2017

Luukku 9: Viisi tähteä.

Nyt tulee "viiden tähden" luukku! Kirjaimellisesti siis viisi erilaista tähtikoristetta viidestä erilaisesta materiaaleista.

Löpinät sikseen, mennään heti asiaan:
Tähti nro 1: Puuhelmistä pujoteltu tähti

Tee näin: Et tarvitse kuin metallilankaa ja helmiä. Pujota ensin lankaan viisi keskushelmeä ja kiristä metallilangat yhteen. Pujota lankaan neljä helmeä ja käänny takaisin vetämällä lanka ekan helmen läpi. Siirry seuraavaan sakaraan viereisen keskushelmen kautta. Jatka kunnes jokaisen keskushelmen väliin on muodostunut sakara. Päättele ja piilota langat.
Vinkki! Helmien määrää voi vaihdella sen mukaan montako helmeä laittaa keskustaan eli jos keskustassa olisi viiden helmen sijaan kuusi helmeä, tulee tähteen myös yksi sakara lisää. Sakaroista voi tehdä myös pidemmät, jos tahtoo isomman tähden. Lisää vaikka juureen yhden helmen lisää tai laittaa kahden rinnakkaisen sijaan neljä rinnakkaista.
Tähti nro 2: Lasiputkista pujoteltu tähti

Ostin noita lasiputkia kahdessa koossa Tampereen kässämessuilta - kun halvalla sai niin pitihän sitä kokeilla. Nuiden pujottelu metallilankaan oli kyllä ihan kivaa. Pujottelututoriaalia löysin Kopallinen inspiraatio -blogista.
Tähti nro 3: Virkattu tähti

Kovien materiaalien lisäksi oli tehtävä jotain pehmeää. Kokeilin valkoisesta langasta pientä laiskan virkkaajan tähteä:

Tee näin: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa, yhdistä piilosilmukalla. Tee kuhunkin s:aan kolme pylvästä ja pylvässarjojen väliin yksi ketjusilmukka. Tee väliin piilosilmukka ja aloita viimeinen kierros ekasta ketjusilmukkakaaresta: tee kaareen kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä. Toista sama jokaiseen kaareen. Virkkaa ketjusilmukoilla ripustuslenkki ja päättele lanka. Valmista!
Tähti nro 4: Paperista taiteltu tähti

Nämä on sieviä ja kevyitä. Vain kaksi kappaletta yhteen liimaamalla saa nättejä ja eri kokoisia tähtejä ikkunaan, kuuseen..

Idea! Näiden sisään voisi myös laittaa paperipäällysteisen karkin ja laittaa joulukattauksessa kullekin syöjälle yhden tähden. Olisi hauska katsoa, kuka ekana huomaa, että sisällä on pieni herkku yllätyksenä!
Tähti nro 5: Puusta liimattu tähti 

Kapeista puutikuista ym. voi kanssa liimailla tähden! Sakaraa ristiin ja rastiin päällekkäin joko askartelu- tai kuumaliimalla. Pieni tähti meni vähän harjoituskappaleena, mutta tuo isompi on jo vähän parempi ja tasaisempi. Itse käytin näiden tekemiseen askarteluliimaa ja sen näkeekin kuvista - ei vielä ehtinyt kuivaa, kun piti jo kuvata hupenevassa päivänvalossa. 
Viisi tähteä, viisi materiaalia. Mikä näistä on sinun suosikkisi?
Oma suosikkini on tämä suuri puutikkutähti! Vaikka on kevyt ja heiveröisen näköinen, se pysyy tosi hyvin kasassa!

6 kommenttia:

 1. Minun suosikkini taitaa olla tuo paperitähti ja kakkosena helmitähti.
  Ihania ovat kyllä kaikki!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja tähtiä. :) Tuo helmistä tehty on mun suosikki!

  VastaaPoista
 3. Itse tykkään eniten joko lasi- tai helmitähdestä. Tuosta helmitähdestä saisi vaikka korusetin pienenä versiona. Minusta se näyttää oikeastaan vähän lumihiutaleelta niin valkoisista helmistä tehtynä olisi tosi kiva. :) Mistäköhän noita lasiputkia saisi tilattua..? -Ideal Irony

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helmitähteä voisi varioida aika paljon monenlaiseksi. Itse näin tuossa mahdollisuuden myös pienistä helmistä kaulakoruna.. :) Lasiputkia löytyy varmasti aika hyvin askartelukaupoista, jos ei muualta niin Charlottalta (charlotta.fi) ainakin löytyy ja monessa värissä! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.