torstai 7. joulukuuta 2017

Luukku 7: Joulutaulu.

Nyt kun perinteitä esitellään niin yksi mitä usein tulee tehtyä suunnittelemattomasti on erilaiset joulutaulut. Oli se sitten piirros, kehystetty paperi, pieni kollaasivalokuva tai korttien rykelmä, aina sinne seinälle päätyy jotain uutta.
Tänä jouluna seinälle pääsi viirimäinen "taulu". Ensin en tiennyt mitä olin tekemässä, mutta tiesin heti mitä "tauluun" laittaisin tekstiksi. Tuo joululaulun lyriikoista tuttu dashing through the snow -soljuu niin kivasti suussa!
Tein viirin suoraan kartongille. Mittasin ja leikkasin vain toisesta laidasta kulmat symmetrisesti pois, tein reiät yläreunoihin ja tussasin ohuen viivan laitoja pitkin. Teksti oli vedettävä ensin lyikkärillä ettei lopputulokseen tulisi vahingossakaan kirijotusverheitä. Monta kertaa piti tavata ees ja taas ja vielä uudestaan, jottei varmasti yksikään koukero olisi piilottanut tussausvirhettä alleen.
Ripustin "taulun" olkkariin hyvin matalalle, jotta se on lähellä alla olevaa lipastoa. Siinä on uusi joulukaverini upeana seuraamassa joulukodin rakentumista. Myös kartiokuuset on itsetehny, ne ovat jokavuotisia suosikkejani.
Hyvää torstai-iltaa kaikille! Eka viikko joulukalenteria takana, kaksi viikkoa ja risat vielä edessä, jee!

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen taulu ja tuo söpönen poro sopii niin hyvin sen kanssa!! Mukavaa torstaita!!!

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.