keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6: Onnea Suomi!

  "Ilman heitä - selvinneitä jostain sieltä, puhuisimme nyt vierasta kieltä. 
Ilman heitä, joiden ristit ovat puuta, olisi arkipäivä kuudes joulukuuta."

Onnea Suomi! Suomen juhlavuosi huipentuu tänään. Ja sitähän me ainakin juhlimme ja itsenäisyyttä puolustaneita kiitämme. Kotona olemme ja hyvin syömme. Aion tehdä kunnon kattauksen alkupaloineen kaikkineen. Onhan sentään juhlapäivä. Hyvää ruokaa, vähän juomaa ja sitten illalla Linnan juhlat -katsomo.
Aika monena vuotena olen pelannut itsenäisyyspäivänä Linnan juhlat -bingoa. Jos ei ole ollut kaveria, olen sen verran pöljä, että pelaan sitä vaikka yksinäni. Koska bongaaminen on hauskaa.

Ja sanottakoon vielä, etten tee bingoa mollatakseni tai osoittaakseni, että kylläpäs tuolla on nyt sitä ja tätä, vaan siksi, että joskus hyvinkin puuduttavasta kättelystä kättelyyn -televisioinnista tulee yllättävänkin hauskaa, kun pitää huomata tiettyjä asioita. (Mutta tunnustetaan myös samaan syssyyn, että olen myös melkoinen etikettivirheiden herjaaja. Persoonallinen saa olla, mutta jos kerran on pukukoodi, on sitä noudatettava. Esimerkiksi iltapuvussa ei helma ole yli nilkkojen (pois lukien kansallispuvut) tai kiinni yltäviä hiuksia ei jätetä auki iltapuvun kanssa.)
Ja jotta myös sinäkin voisit kokeilla bingoa, tein tämän vuotisen bingotaulukon printattavaan muotoon. Klikkaa alta, tallenna ja tulosta. PDF on A4-koossa, mutta voit sen myös printata pienemmässä koossa kuten minä tein. Jos sinulla ei ole printteriä, voithan myös kopsata asiat (tai keksi omat!) paperille ihan perinteiseen tyyliin. Niin minäkin tein, ks. vaikka tästä mallia.


Hyvää itsenäisyyspäivää!

5 kommenttia:

 1. Kiitos. :) Tämähän oli hauska, printtaan!

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Pelasimme bingoa koko perheen kesken, Kiitos kivasta ideasta! 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta ideasta, pelasimme bingoa koko perheen voimin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kuulla et sielläkin pelattiin! Toivottavasti tuli bingoja! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.