perjantai 15. joulukuuta 2017

Luukku 15: Paperikukkaset.

Joko teillä on joululahjat paketoitu? Täällä jo kovasti teippirullan kanssa odotetaan, milloin pääsee paketoimaan! Vähän jo lämmittelin ja suunnittelin paketointeja, pakettikortteja, tyylejä ja pieniä kikkailuja - ja näistä vielä tulossa lisää vielä joulukalenterin loppukirissä!
Siinä samalla alustavissa paketointikokeiluissa kehitin idean pelkistetyn joulutähtikukkasen askarteluun.
Tein sen näin: Leikkasin aika vahvasta helmiäispaperista (luulen, että tavallinen kopiopaperi voisi ohuempana paperina toimia jopa paremmin) kahdessa koossa viiden sakaran kukkia. Siirsin kunkin kukan vuorollaan hiukan pehmeän alustan päälle (esim. silitysalusta tai tasainen matto voisi olla hyvä) ja painoin sukkapuikon päällä juovia terälehdille. Vetojen ei tarvitse olla järjen symmetrisiä tai kokonaan paperiin uppoavia, sen verran sinnepäin riittää, että juovat ja laihat taitteet tuovat terälehtiin eloa ja varjoja.
Sitten paperipuikolla kukkaset kasaan limittäin. Liimasin ensin kaksi isoa yhteen ja sitten kaksi pientä päällekkäin.
Suunnittelin jopa tekeväni kokovalkoisen kukkakoristeisen joulukranssin metallipohjan päälle, mutta jos ei kuitenkaan - ehkä jalostan ideaa lisää ensi vuoden jouluna. Mutta toisin sanoen, nämä kukkasethan toimisivat aika monessa. Ihan koosta, materiaalista ja väristä riippuen, koristelumahdollisuudet ovat loputtomat.
Itse aion käyttää tekemäni joulutähti-kukkaset paketoinnissa. Yhteen terälehteen voi myös kirjoittaa lahjan saajan nimen - ei tarvitse erikseen pakettikorttia! Sen lisäksi, että leikkasin kukat leikkuupaloista, voi nämä kukat heittää lahjan avaamisen jälkeen paperinkeräykseen. Hiukan ekologisempi vaihtoehto, kuin muovia ja väriaineita sisältävät valmiit lahjaruusukkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.