tiistai 5. joulukuuta 2017

Luukku 5: Vuosipallo 2017.

Minulla on oma pieni jouluperinne. Keksin sen itse. Teen joka joulu uuden joulupallon vuosiluvulla nimikoituna. Aloitin perinteen jo vuonna 2010. Siitä asti joka joulu on tullut uusi vuosipallo peliin. Tosin viime joulu oli poikkeus, koska en laittanut joulukuusta ollenkaan, jäi siinä samassa sitten pallokin tekemättä.
Ensimmäinen kaikista on tainnut mennä hukkaan, mutta muuten ovat kaikki tallessa. En ota paineita palloista, niistä saa ja pitää tulla erilaisia keskenään! Jos perinne jatkuu, on kymmen(i)en vuoden päästä kiva katsoa miten se tyyli muuttuu ja miten mikäki pallo kuvastaa aikaansa.

Tämän vuoden joulupallo on valmis. Se on tuo valkopohjainen, jossa on mustia kuusia kyljessä. Nyt joulukalenteria seuranneena moni voi havaita, että mulla on nyt selkeästi joku mustat kuuset -teema päällä! Tuo pallo oli alkujaan tummanpunainen. Nyt mustavalkoinen! Vanhoja palloja on helppo uudistaa:
Vinkki joulupallojen maalaamiseen:

Turhaa taiteilet palloa käsissä. Siinä tulee vain sotkua ja ylimääräisiä sormenjälkiä pinnalle. Parhaimman tuloksen saat, kun poistat lakin. Ns. halppispalloista se lähtee nykäisemällä. Harva on liimalla kiinni. Sitten joku varsi reikään ja eikun maalaamaan. Kun pallo pysyy varressa kiinni, on sitä helppo käännellä maalatessa. Maalin kuivuminenkin käy helposti, laitat vain varressa esim. vaasiin tai muuhun lieriöön pystyyn. Ei sotkua! Lopuksi vain pistetään hattu takaisin ja eikun pallo kuuseen.

Kannattaa maalata palloon (akryylimaali on hyvä, peittävä ja kestävä) 2-3 kerrosta riippuen pohjaväristä ja halutusta lopputuloksesta. Eka (ja toka) kerros voi olla ihan ohuesti ristiin ja rastiin sudittu. Vasta viimeisellä kerroksella pyri vetämään vedot samaan suuntaan niin, että tulee tasaisempaa jälkeä.
Siinä on nyt sixpack-palloja valmiina! Vuosijärjestyksessä 2011–2015 ja laitimmaisina uusin tulokas. Aika valkoista on vielä, joukossa aavistus värejä. Ehkä ensi vuoden jouluna repäisen jotain todella räikeänvärikästä?

Ks. tästä taustajuttuja palloihin: 2011 Peurapallo / 2012 Graafinen pallo / 2013 Sininen pallo / 2014 Kuvioitu pallo (yhyy, tästä on haalea glitter muuttunut varastoinnissa punaiseksi) / 2015 Mustavalkoinen pallo

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) tämä on kyllä kiva, aion jatkaa sitä kyllä mahdollisimman pitkään :) Jossain vaiheessa voi tulla raja vastaan, kun ei niitä palloja loputtomiin kuuseen mahdu ;)

   Poista
 2. Tulipa kiva uusi pallo. Monen monta pallon vertaa olenkin jo seurannut sinun blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti jatkoa seuraa myös vielä monen pallon verran :)

   Poista
 3. En kestä, miten ihana ajatus! Heti alkoi omaa askartelupeukaloa kolottaa, täytyy kai piipahtaa Tigerissä hakemassa maaleja viikonlopuksi!

  Niin ja ps, mun on pitänyt pitkään kommentoida sitä, kun teit joskus kesällä blogiisi sen ihanan tunikaohjeen. Tein itselleni "pitkähiaisen" version ja se on aivan täydellinen. Kiitos, kun jaat näitä ihania ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) <3 Siitä vain omaa vuosipalloperinnettä tekemään! :)

   Mukava kuulla, että olet käyttänyt tunikaohjettani. Kuulostaa ihanalta! Saa kommentoida jatkossakin ;) <3

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.