lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16: Lahjavyötteet.

Tänään on lahjavyötteiden vuoro! Lahjavyöte on eräänlainen viimeistelevä kääre esimerkiksi neulotun lahjan ympärille.

Nyt luukusta paljastuvat lahjavyötteet ovat myös pieni joululahjani teille lukijat! Postauksen lopusta löydät ilmaiseksi tulostettavat vyötetiedostot. Valikoimassa on jopa kahdeksan erilaista arkkia!

// 17.12. EDIT: Kävi yllättävästi ilmi, että tässä sääntöjen maailmassa myös hoito-ohjemerkintäjärjestelmä on rekisteröity ja siten symbolien käyttö on luvanvaraista. Kiitos tiedosta sinä, joka ysävällisesti annoit tietoa, ei olisi itsellä tullut mieleenkään tarkistaa asiaa, kun on kuitenkin niin yleiset merkit.. En nyt ainakaan vielä löytänyt tietoa koskeeko tämä myös tyhjiä symboleita. Poistan siis tiedostot saatavista ainakin toistaiseksi, jottei kukaan vahingossakaan laita vyötteitä myytäviin tuotteisiin, jolloin homma ei menisi lainkaan pykälien mukaan. He, jotka jo ehtivät ladata vyötetiedostoja, käyttävät toivottavasti vyötteitä VAIN lahjoitettaviin töihin. Harmillista! Palautan tiedostot saataville, jos saan varman tiedon tyhjistä symboleista. Tai ehkä tarpeen mukaan poistan ne vyötteiden laidoista, jolloin kukin voi ohjeet itse sanoin lisätä.

// 20.12. EDIT: Huom! Sydän-setti jälleen saatavilla. Ks. postaus tästä.


Lahjavyöte on kuin piste iin päälle, se siis viimeistelee ja pistää lahjan yhteen. Vyöte sisältää myös hoito- ja pesuohjeet, mitkä usein unohtuvat itse tehdyistä lahjoista. Vyötepohjassa on vain tyhjät merkit, joihin voi lisätä pesuasteet (tai vaikka käden, jos on käsinpesu), silityspisteet tai esimerkiksi jopa ruksit, jos ei saa pestä ollenkaan.

(Kuvassa neulelahjojen sijaisena äidin tekemät villasukat.)
Vähän innostuin! Kokeilin ja kikkailin - tuloksena syntyi paljon erilaisia lahjavyötteitä eri teemoilla. Jätin silti kaikista vyötteistä joulut pois, jotta niitä voisi käyttää ympäri vuoden erilaisiin tarkoituksiin.
Graafisempien vyötteiden lisäksi tein myös vähän yksinkertaisemman setin, ihan vain sydämiä neljässä värissä. Mustat sydämet ovat hyvät myös niille, joilla ei ole väriprintteriä käytettävissä.
Vyötetiedostoihin jäi tuli paksut mustat reunat kunkin vyötteen ympärille. Joihinkin ne sopii ja ne voi jättää vyötteen ympärille, mutta ne voi toki myös leikata kokonaan pois. Paperileikkurilla on muuten helppo vetää vyötteet suoraan.
Ekan satsin printtasin myös vahingossa A3-koossa.. ja huomasin, että näitähän voi käyttää myös isompien lahjojen ympärillä! Ei vain sukille ja lapasille, isompi vyöte yltää myös kaulahuivin tai puseron ympärille. Kiva lisä myös ompeluslahjoille!
Lahjavyötteet ovat alla kuvan mukaisessa järjestyksessä. Kolme vyötettä per arkki. 
Klikkaa alta, tallenna ja tulosta. Printtaa A4 (tai A3) kokoisena. 
Huom! Vain yksityiseen käyttöön, ei myytäviin töihin.
Mustavalkoiset / Pinkit / Kultaiset / Graafiset 
Lahjavyötteet ovat alla kuvan mukaisessa järjestyksessä. Kolme vyötettä per arkki. 
Klikkaa alta, tallenna ja tulosta. Printtaa A4 (tai A3) kokoisena. 
Huom! Vain yksityiseen käyttöön, ei myytäviin töihin.
Kellertävät sydämet / Siniset sydämet / Pinkit sydämet / Mustat sydämet

// 20.12. EDIT: Huom! Sydän-setti jälleen saatavilla. Ks. postaus tästä.

14 kommenttia:

 1. Upeita! Ihana että jaoit.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihania, kiitos sinulle näistä

  VastaaPoista
 3. Kiitos ideasi jakamisesta. Harmi vain, kun käsin tehdyt jo paketoitu. Olisin käyttänyt noita vyötteitä. Mutta tulee tarvetta tulevaisuudessakin, uskon niin :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei, myöhästyin! Juuri eilen katsoin että voi vitsi miten upeita. Mur sellaisille nillittäjille jotka joka merkistä kitisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Jos ehdin muokata tiedostot niin palautan nämä vielä merkeittä saataville :)

   Poista
 5. Olisin kysynyt, että mitä lankoja olet käyttänyt noissa sukissa, joissa on ainakin minttua ja pinkkiä? Aivan tajuttoman ihanat värit! <3 Ovat nyt pari päivää kummitelleet mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en osaa yhtään auttaa, koska sukat ovat äitini tekemät. Muistaakseni saattoi olla kokonaan vieläpä jämälangoista..? Mutta olen kyllä samaa mieltä, ovat ihanat väreiltään <3

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.