maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11: Latvatähti.

Eilisestä luukusta paljastui uusia hyväntuulen hahmokoristeita (ks. postaus) joulukuuseen, tänään teema jatkuu..
..jotain uutta oli myös saatava kuusen latvaan! En muista mitä siellä on aiemmin ollut, kun joulukoristelaatikosta ei löytynyt joulutähteä. Tarvitsin siis uuden! Ja sen tein. Käytin siihen loput valkoiset, ohuet muovipillit.
Pientä viiden sakaran tähteä lähdin tekemään, mutta sitten siitä tulikin seitsemän sakaran suuri tähti! Olin jo melkein laittaa tämän ikkunaan led-valojen kanssa, mutta ei, kyllä se ansaitsi kuuseen mennä.

Tähdessä on keskustukipillinä 7 cm kappale, josta lähtee sakaroiden väliin 7cm pillit. Kukin sakara koostuu kahdesta täyspitkästä ja kahdesta 15 cm pitkästä pillistä. Täyspitkät kulkee keskustaan, lyhyemmät ovat sivuilla. Olin tehdä tutoriaalin pujottelusta, mutta näitä löytyy hyviä jo niin paljon. Esim. Youtubessa on tämä hyvä tutoriaali.
Vaikka tähti on suuri, on se kivan kevyt ja pysyy latvassa hyvin ilman mitään kiinnitysviritelmiä. Ei tarvinnut kuin asettaa ylös, siinä se kevyesti lepää. Ja on kyllä kivan levollinen, ei vie latvassa kaikkea huomiota, kun uppoaa hyvin valkoista seinää vasten.

Hyvää maanantai-iltaa! Ajatella, kahden viikon päästä vietetään jo joulupäivää! Miten se joulukuu menee aina kaasujalalla? Pistetäänkö hetki paussille ja fiilistellään vaan?

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.