maanantai 18. joulukuuta 2017

Luukku 18: Joululautaset.

Oho, enää alle viikko jouluaattoon! Sitä pitää ottaa loppukiri. Eihän tässä joulukuussa taas ehtinyt mitään. Vai ehtikö?
Olen yrittänyt nyt tässä hilirimpsis-nopsaa-kulkevassa-joulukuussa myös muistanut nautiskella ja fiilistellä. Joka viikko ainakin jotain vähäsen kerran tai useammankin. Nyt on sellainen päivä, että vähän vain jouluhyggeillään.
Kädentekijän kodissa jouluhyggeilyyn kuuluu glögi, joulutortut ja nyt myös joululautaset! Jotka hän hienosti kuvasi ja muokkasi väärinpäin sitä huomaamatta - mutta menköön nurin, se kuvastaa tätä jouluhyörinää hyvin.

Koristelin posliinitussilla kahdet lautaset. Tussailin tuommoisia harakanvarpaisia reunaskuusia. Koko on noin kolmen tortun kokoinen, koska  tuon kokoisia lautasia meidän taloudessa käytetään ahkerimmin. Isompien lautasten kanssa olisi myös säilytystila tullut vastaan, tuskin pitäisin niitä kaapissa ympärivuoden.
Pähkinänkuoressa posliinitussi toimii näin: tussia pumpataan ja sillä piirretään puhdistetulle posliinille tai lasille. Valmiina astia pistetään kylmään sähköuuniin. Pistetään uuni päälle ja ohjeen mukaan paistetaan eli kovetetaan maali. Sen jälkeen maali kestää oikein kovetettuna tiskikonepesun.

Ks. tästä postauksesta muita posliinitussilla tekemiäni käyttöastioita.

2 kommenttia:

  1. Kivoja lautasia tuli. Erityisesti nuo kuusilautaset ovat mieleeni. Mukavaa joulunalusviikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Ihan kohta se joulu tulee! Hyvää tulevaa joulua myös sinulle!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.