tiistai 22. syyskuuta 2020

Varaslähtö joulukorttiprojektiin osa 2.

Jo nyt on todellakin maailman kirjan sekaisin!

Ensin se iski ennen pääsiäistä ja sitten nyt eilen pahimman syyskaatosateen aikana. Katsoin ikkunasta ulos eikä totesin, että jaa - tänään pysyn sisällä ja..askartelen! En tiedä miksi, mutta tuli pakottava tarve paperiaskarrella. 

Ja koska en keksinyt mitään muutakaan järkevää niin sitten jatkoin varaslähtöäni jouluun. Ennen pääsiäistä askartelin 30 hyväntekeväisyyteen menevää joulukorttia (ks. postaus) ja nyt otin työn alle 20 lisää!

Ja tällaisia niistä sitten tuli. Paketteja, paljon paketteja!

Helppoja, yksinkertaisia ja täysin kierrätysmatskuista tehdyt kortit. Ja vaikka on simppelin niin silti korteissa on hiukan ns. sormituntumaa. Vähän kun jotain kietoo tai solmii niin heti tulee hitusen ikään kuin kolmiulotteisuutta korttiin. Joulupaketti on myös hyvä korttiaihe, koska se tuskin loukkaa aiheena ketään (kortit menevät ikääntyneille vanhainkotiin ja esim. en lähtisi korttiin laittamaan uskonnollisia aiheita tai vaikkapa sydämmellisiä lapsia - jos vaikka perhe on etääntynyt ja ikävä on kova niin siitä kortista tulisi enemmän surkua kuin iloa).
Paketteja vierekkäin, paketteja päällekkäin!

Tästä kortista ehkä tuli suosikkini, koska joulutervehdys tuli jotenkin kivasti. Hyväntekeväisyyteen meneviin kortteihin on kiva kokeilla myös muita käsialoja, koska kun kortti menee tuntemattomalta tuntemattomalle niin eihän käsialan tarvitse olla se "oma" käsiala.
Ja näin tein kortit:

DIY: HELPOT JOULUKORTIT

Leikkelin erilaisia laatikoita kartonkijämistä (kartonkia tai pahvia, ohut paperi ei sovellu, koska antaa langan kanssa periksi). Jaoin neliöitä väritrioiksi ja solmin jokaisen ympärille jämälankaa. Liimasin paketit erilaisiksi sommitelmiksi askarteluliimalla (kostea liima eli erikeeper on hyvä, puikkoliima ei riitä) ja laitoin hetkeksi kunkin kortin kirjapainon alle kuivumaan (jotta kuivuu suoraan ilman, että pohja lähtee kupruun). Lopuksi tussasin päälle toivotuksen.
Tein näihin saman mitä keväisiin joulukortteihin: liimasin taakse joulurunon. Joulurunot loppuivat ja kuuten korttiin kirjotin sen käsin. Palautu kyllä heti mieleen se kuinka viime jouluna kirjoitin kaikkiin 50 joulukorttiin runon JA toivotuksen käsin. Se oli todella piinallista. Tuntui, että vaikka kuinka kirjotti, ei korttipino hupene. Liimaamisella pääsi vähemmällä. Toki ei yhtä persoonallista ja henkilökohtaista, mutta jossain on joustettava.

Sarjatuotantona pinkka valmiina jouluun! Eli yhteensä 50 korttia, DONE! 

Jouluun onkin enää kolme kuukautta aikaa. En varmasti koskaan ole tehnyt jouluasioita näin hyvissä ajoin valmiiksi. Yksi asia "jouluruuhkasta" tehty, jes.

Haastan sinutkin askartelemaan kortteja, joilla voit ilahduttaa ikääntyvää ihmistä! Tämä malli on ainakin niiiiiin helppo joulukortti, että ei ole syytä miksetpä? 

6 kommenttia:

 1. Arvostan tällaista askartelua: helppoa, yksinkertaista mutta silti kaunista, kierrättäen tehtyä ja vieläpä toisten iloksi!

  Luulin että minä olen ajoissa, kun tässä juuri pistin kalenteriin perinteisen joulukorttiaskarteluviikonlopun (tuonne lokakuun loppuun), mutta sinä olet kyllä ehtinyt nyt reilusti ennen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo, kierrätetty ja yksinkertaisen kaunis - siinä on kyllä hyvä trio! :) Olen yhtä ihmeissäni, että olen näin hurjasti etukäteen tehnyt jotain joulujuttua! Kiitos!

   Poista
 2. Kiva postaus. Ja kiva kun joku muukin jouluttaa edes vähän :D
  Itse tein jo elokuussa joululahjat valmiiksi, lukuun ottamatta sellaisia, jotka säilymissyistä pitää tehdä lähempänä joulua.

  Tässä on kyllä vielä aikaa keksiä lahjoihin jotain lisää :D

  Joulukortteja en ole enää 4 vuoteen lähetellyt niin kortit jää tekemättä. Tai no ehkä ihan pari pitää laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) oho, vau! Ihailtavaa, että olet jo elokuussa saanut valmiiksi. Yleensä minä teen vikaa lahjaa vielä tyyliin aatonaattona.. nyt voisi ottaa mallia ja pyrkiä, että alottaisi aiemmin niin ei tulisi kiirettä!

   Poista
 3. Kauniita kortteja! :) Nythän sitä kerkeis jos alottais, tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) nyt sitä todellakin kerkeis aloittamaan! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.