tiistai 8. syyskuuta 2020

DIY: Heilurikortti - helppo korttitekniikka

Kyllä lahjassa aina kortti "pitää" olla, eikö vain?

Tämän heilurikortiksi nimeäni malli syntyi ihan kokeilunhalusta. Viime aikoina tai vuosina korttityylini on mennyt ajottain hyvinkin minimalistiseksi. Simppeliä, usein ihan tussein ja ehkä yhdellä koristepaperilla tai muulla koristelulla. Nyt tahdoin välillä kokeilla jotain ihan uutta korttitekniikkaa - ihan kunnolla askarrellen liiman, teipin ja muiden kumppanien kanssa!

OHJE: Helppo heilurikortti

Heilurikortti - mitä tarvitset?

Avattavan korttipohjan, koristekartonkia (tai vahvaa koristepaperia), siimaa, teippiä ja liimaa.

Välineiksi riittää sakset, harppi ja tarpeen mukaan viivoitin.

Ja näin teet sen:

1. Piirrä korttipohjaan harpilla ympyrä. Leikkaa ympyrä veks.

2. Leikkaa kartongista tai paperista korttipohjaa pienempi suorakulmio, aseta se kortin päälle (älä liimaa vielä), voit käyttää apuna vaikka klemmareita pitämään kartonkia paikallaan. Piirrä korttipohjan ympyrän paikka kartonkiin (nurjalle puolelle). Leikkaa ympyrä pois.

3. Leikkaa kaksi pienempää ympyrää joko yhdestä tai kahdesta eristä kartongista. Aseta siima toisen ympyrän nurjalle puolelle. Teippaa paikalleen. Liimaa toinen ympyrä päälle. Tähän ei välttämättä liimapuikko riitä, käytä silloin kosteampaa askarteluliimaa apuna.

4. Leikkaa hukkapaloista kaksi suikaletta ja tee niihin laitoihin pari lovea. Näistä tulee stopparit siimalle (jos liimaa/teippaa suoraan korttipohjaan niin todennäköisesti eivät pysy vaan luisuvat välistä pois). Kiedo siiman päät suikaleiden ympäri ja lukita päät lovien avulla. Liimaa stopparisuikaleet korttipohjaan ympyrän ylle ja alle niin, että pienempi ympyrä jää aukon ihan keskelle. 

5. Liimaa päälle leikattu kuviokartonki ja anna kuivua. Koristele vielä korttia mieleiseksi. Kirjoita korttiin teksti - mutta älä suoraan ympyrän kohdille, vaan teksti kannattaa tietenkin sijoittaa niin ettei se ympyrästä näy.

Ja heilurikortti on valmis!

Ja niin se pallo pyörii keskellä! 

Kun kortin avaa, pienempi ympyrä lähtee liikkeelle. Siimaa silmä ei juuri havaitse, joten liike tekee kortista hitusen erikoisemman.

Tästä tuli hauska. Eri tyylein, muodoin ja kuvioin heiluri mahdollistaa vaikka minkälaisen kortin. Ja ei ollut vaikeata. Valmistuu nopsasti ja lopulta aika vähin materiaalein. Pitää kokeilla tätä tyyliä joskus toistekin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.