torstai 24. syyskuuta 2020

DIY: Työkalurulla (lahjaidea miehelle)

Eilen avomiehellä oli synttärit. Tein sille pienen lahjan. Tuntui kovin pieneltä ja niin vaivattomalta tehdä, että ensin ajattelin etten edes postaa tätä - mutta jos kuitenkin! 

Tämä voi olla hyvä idea niille, jotka pian alkavat pohtimaan joululahjaideoita. Ja isänpäiväkin on tässä välissä vielä tuloillaan. Vastaava DIY-lahja on varmasti hyvä monelle isälle, isoisälle tai kumppanille.

Ja mikä se on?

Se on työkalurulla! Avomies harrastaa maantiepyöräilyä ja jo kesällä mainitsi, että "sellainen jonkinlainen rulla olisi hyvä" sen sijaan, että kaivaa pussukasta pyörän työkaluja. Ja maantiepyöräilyssä on aina oltava mukana hätäsimmät korjausvehkeet, jos ilmenee jotain haittaa pyörään.

Ja miten se toimii?

Näin! Kirjaimellisesti homma rullalle. 
Tavarat taskuihin, sitten rullalle kuin kebabrulla ja lopuksi tarranauhalla kiinni.

Ja pikatutoriaali: DIY-Työkalurulla

Rullaan sopii mikä vain vahva kangas, vaikkapa vahakangas. Itse käytin ulkokäyttöön tarkoitettua polyester pvc:tä, koska ajattelin sen olevan kestävä, miehekäs ja helposti puhdistettava (jos laittaa maahan ja menee likaiseksi, niin voi vain rätillä pyyhkäistä). Matsku on myös kevyttä eikä tarvitse vuoritusta.

Pitkiltä sivuilta voi joko kääntää laidat taskuiksi tai sitten ne voi leikata erillisistä pitkistä suikaleista. Pitkä sauma kiinni ja sitten päälle vain taskujen tikkaus (ja pari kirosanaa päälle, koska ommel oli väliin ihan sutta ja sekundaa). Tarvittaessa voi lisätä vaikka vetskaria tai kuminauhalenksua sen mukaan mitä rullaan tarvitsee laittaa. (Itse lisäsin myöhemmin miehen pyynnöstä yhden kuminauhalenkin jonkin en-tiedä-minkä-työkalun stoppariksi, ettei valahda kyydistä pois). 

Lopuksi lisätään suikale, johon ommellaan tarranauhan vastakappale. Toinen puolisko rullan ulko- eli päälipuolelle. Tarranauhaa kannattaa olla reilu pätkä, jotta menee kivasti rullalle oli taskut sitten tyhjät tai ihan täynnä.

Tuntui "liian vähältä" antaa rulla sellaisenaan, joten täytin taskuja miehen lemppareilla. 

Rullaahan voi täyttää millä tahansa korjaussarjalla saajan mukaan,

Kahdesta taskusta löytyi myös melkoiset sukat! Niissä on meidän koira! En kestä, nää on niin hienot (ja kuosi erityisesti toisessa parissa psykedeelisen kammottavat siksi, että kirkkaat värit maantiepyöräilyssä auttavat pyöräilijää näkymään autoilijoille paremmin). 

Tilasin sukat Kaiffarista (ei maksettu mainos, ihan itse ostin). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.