lauantai 4. huhtikuuta 2020

Varaslähtö joulukorttiprojektiin.

Kyllä nyt ovat maailman kirjat sekaisin, hah!

Tein joulukortteja ennen pääsiäistä! Kyllä - joulukortteja! Joskus muinoin tein yhtä ohjejuttua varten pääsiäispupuja ennen joulua, mutta tuli näköjään sekin päivä, kun aloitin joulukorttiprojektin ennen pääsiäistä.

Viime jouluna askartelin 50 joulukorttia paikallisen palvelutalon ikääntyneille jaettavaksi. Ajattelin tänäkin jouluna lahjoittaa kortteja ja siitäpä se ajatu sitten lähti, koska miksei - nythän sitä on aikaa.

Ks. Joulukortit ikääntyneille -postaus.
Tein kortit täysin kierrätysajatuksin. Jokainen leikelty kartonkipohja on siis uusiokäytössä. Jokaisen korttipohjan päälle liimasin kuviopaperisuikaleen (=jämiä) ja koristelin reunat kapein käyttämättä jääneillä kuvioteipeillä. Päälle liimasin lehdistä leikeltyjä kuvia, joten jokainen kortti on siis erilainen.

Sitten huomasin, että teippi ei halunutkaan pysyä kartongissa kiinni. Poiskaan en niitä halunnut vetää, joten päädyin surrauttelemaan ompelukoneella päältä. Korttien "konekirjominen" on aika hauskaa, vaikkakin ompelukone oli välillä ihan toista mieltä. Tuli sellaista sylttyä välillä, että huhheijaa. Silti "konekirjonta" inspiroi ja päätin kirjoa myös käsin kuvien päälle paksuilla jämälangoilla. Tuli lampaalle villapaitaa ja ketulle tonttulakkia!
Korttien käsin kirjonta kävi hiukka työlääksi, joten suureen osaan tein vain rusettikoristelun. Se sopikin useimpaan korttiin oikein hyvin - etenkin noihin lahjapaketteihin!
Ei haitannut yhtään, että kortin taakse jäi kirjontajälkiä ja langanpäät - olikin tarkoituksena liimata taakse tulostettu joulutervehdys kortteihin. Viime jouluna kirjoitin ihan jokaiseen viiteenkymmeneen korttiin sekä joulurunon että jouluviestin tervehdyksineen käsin. Se oli koko korttihommasta se puuduttavin ja työläin osuus, jota en halunut tehdä toista kertaa. Printattu teksti (ihana jouluruno on kirjailija Oiva Paloheimon kirjoittama) ei toki ole yhtä kiva kuin käsin kirjoitettu, mutta nyt oli pakko ottaa mutkia suoriksi.
Tässä muutamia suosikkejani. Ihanan yksinkertaisia ja perinteisiä kuvia. Kun saajana on tuntematon, on hyvä valita kortteihin aika neutraaleja kuvia (esim. kristilliset kuvat kuten enkelit ovat mielestäni tällaisissa no-no), joten yksinkertaisuus ja perinteisyys ovat oikein turvallisia aiheita.
Tässä myös kaksi ihanaa korttia - hauska joulupuu pullerosolmukoristeineen ja pelkistetty joulutähti.
Että siinä ne nyt sitten on, 30/50 valmista joulukorttia.

Suljin kortit valmiiksi signeerattuna (antajana "tuntematon") kuoreihin, joten enää jää vain tehtäväksi viedä ne kohteeseen sitten ennen joulua. Ja vielä "pitää" tehdä ne puuttuvat 20 korttia lähempänä joulua, koska eihän sitä nyt vähemmällä lähdetä. Kyllä se viiskyt on vähintään taas saatava tehtyä.
Haastan sinutkin tekemään saman!

Askartele joulukortit jo nyt, olivatpa ne sitten omalle suvulle tai hyväntekeväisyyteen. Siinähän ilahtuu sitten itsekin, kun joulukiireistä on yksi homma jo valmiiksi tehtynä. Otatko haasteen vastaan? Nyt useimmilla meistä on ainakin runsaasti aikaa ruveta tuumasta toimeen.

4 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja, innostuin! Yritän askarrella tässä joku viikonloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihanaa, jos innostuit. Sitten eikun sakset ja liima esille ja tuumasta toimeen! :)

   Poista
 2. Minäkin tein joulukortteja hyväntekeväisyyteen jo keväällä! Leikkaan kuvat aiempien vuosien joulukorteista (kaveritkin tuo näitä nippuja mulle) ja liimaan korttipohjiin ja sit vähän koristelua. TOsi kivaa ja stressitöntä askartelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa et säkin teet hyväntekeväisyyteen kortteja! :) varmasti ilahduttaa saajiaan. Oon joskus tehny samaa uusiokäyttöä vanhoista joulukorteista!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.