sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Virkatut minimunat (+ ohje).

Virvon varvon ja sitä rataa.

Palmusunnuntain suloinen aurinko, mutta nolla suklaamunaa! Piti sitten ottaa virkatut minimunat esiin.
Nämä munaset virkkasin jämälangoista, ihan mitä sattuu ohuista puuvilla- ja sekoitalangoista. Sitten hiukan kirjailin päälle. Sisällä on nöttönen vanua, joten ovat mukavan pehmeitä ja pumpulinkeveitä.

Ks. myös postaukset: virkatut tulppaanit / kestorairuoho huovasta (sis. ohje)

Kestorairuoho on jo viidennettä vuotta käytössä! Aina pääsiäisen lähestyessä ajattelen, että kas, laittaisinko rairuohoa kasvamaan? No ehei, ei tarvi - huovatupsut vain esille, se ajaa tässä taloudessa ihan saman asian ilman minkäänlaista vaivaa. Vihreää kuin vihreää, se riittää.
OHJE: Jämälangoista minipääsiäismunia

Koko: Noin 4 cm. Tarvikkeet: Ohuita puuvillajämälankoja, virkkuukoukku langan ja käsialan mukaan, täytevanua, kirjailulankoja ja paksu ompeluneula.

Tee näin: Tee taikasilmukka. 1. krs: Virkkaa 1 kjs ja 8 ks silmukkaan, yhdistä 1 ps:lla. 2.–3. krs: 1 kjs, 1 ks, *1 ks, 2 ks samaan s:aan* spiraalina. Jatka 1 ks jokaiseen s:aan 6–8 krs:n jan. Virkkaa loppuun *1 ks, 2 ks yhteen* kunnes jäljellä 8 s. Täytä vanulla. Virkkaa 8 ks ja kiristä aukko umpeen. Kirjaile pintaan mieleisiä kuvioita.

Ohje julkaistu myös Kauneimmat Käsityöt -lehden nro:ssa 2/20.
Eikö ollutkin helppoa! Minimunat valmistuvat sukkelaan ja näihin uppoaa kivasti pienimmätkin jämälangat. Nämä kaksi munaa ovat suosikkejani, niihin onnistui tuollainen oksamainen kirjailu kivasti.
Ja toimii myös hyvin pajunkissaan ripustettuna. Omani on toki myös virkaten. Säilyy sekin pääsiäisestä pääsiäiseen hyvänä ja aina on niin kovin pulleat valkoiset kissat, heh!

Ks. virkatut pajunkissat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.