torstai 2. huhtikuuta 2020

Virkatut tulppaanit 2.0.

Kevät on tulppaanien aikaa. Niin usein kaupassa ihastelen kaikenlaisia leikkokukkia, mutta lähes tulkoon aina ostamisaikeet jäävät vain ihasteluksi. Ne nuupahtaa, vain hetken ilona ja sekös jo valmiiksi harmittaa.

Mutta enää ei nuupahda nämä tulppaanit! Ja ei ole vain kevät tulppaanien aikaa, virkatuilla tulppaaneilla seosonki jatkuu vaikka ympäri vuoden!
Viime vuonna virkkasin äidille äitienpäiväksi tulppaanikimpun. Silloin jäi kutina, että haluaisin ehkä itsekin, mutta en millään jaksanut virkata niitä lisää, oma ohjeeni tuntui kovin työläältä ja monivaiheiselta.

Kehittelin tulppaani ohjeen 2.0, jossa tulppaanin kukka virkataan ylhäältä alaspäin aloittaen kolmesta osasta ja terälehtien jälkeen osat yhdistetään. Eli osat yhdistetään virkatessa, jolloin työvaiheiden määrä vähenee. Tyyli on minimalistisempi ja sehän passaa - energiaa jäi vielä lehtienkin virkkaamiseen.

Ks. Virkattujen tulppaanien ohje 1.0. / Katso myös muut virkatut kukkaset kuten narssissit ja ruusu. Alkaa olla montaa sorttia - mitäs kukkaa sitä seuraavaksi virkkaisi? Orvokkeja kesäksi?
Ihan kerta kiellon päälle, oli myös kokeiltava sama tulppaani pienenä versiona. Ohut virkkauslanka, pieni koukku ja vähän lisää sorminäppäryyttä. Ja tuloksena on pieni tulppaani, jolla on kokoa vain 7 cm!
Laitoin testiminitulppaanin taakse rintakoruneulan. Toimis myös aika hauskana kukkavieheenä!
Ohjeet virkattuihin tulppaaneihin ja minitulppaaniversioon löytyvät uudesta Kauneimmat Käsityöt nro:sta 2/20 - se löytyy lehtipisteistä.

Pst! Seuraa lisää virkkaus- ja neuleideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.