sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Virkatut narsissit.

Maaliskuu! Nyt on kai oikeasti lupa sanoa: kevät.

Vai alkoiko se talvi ollenkaan? Viime viikolla tuli vaakatasossa vettä ja tuntui huhtikuulta. Tällä viikolla pärähti pikkupakkaset ja tuntui tosi kylmältä takapakilta hyvin startanneeseen kevätfiilikseen. Mutta lämpötilat hituiloikoon ees taas, valoa on silti jälleen päivä päivältä enemmän, ja se jos mikä tarkoittaa kevättä.

Ja meitsi iski pöytään narsissit.
Tässä on nyt sitten keväthekumointiin narsisseja. Kun on virkattu ruusuja, tulppaaneja ja pajunkissojakin niin totta kai myös narsississeja! Ja nämä narsissit kestävät maljakossa huoletta tulevat kevätkuukaudet. Ei nuupahda eikä lakastu, syrjään saa vain astua sitten viimeistään kevään taittuessa kesään.

Ks. postaukset: virkattu ruusu / virkatut tulppaanit (sis. ohje) / virkatut pajunkissat.
Usein virkatut kukkaset ovat hirmu ohuella langalla. Ohjeet voivat olla monivaiheisia ja puuduttavia. Nämä päätin virkata vähän paksummalla langalla rennommalla otteella. Itse kukka rakentuu vain kahdesta kappaleesta, monessa muussa ohjessa kukin terälehti saattaisi olla erillinen osansa! Joten nämä valmistuvat nopeasti ja ovat suurikokoisia. Ei tarvitse maljakkoon montaa kukkaa lehtineen, kun se jo näyttää kivalta kokonaisuudelta.
Ja huomasitko edellisissä kuvissa hauskan kuteesta virkatun tarjottimen? Normaalisti se on olkkarin tasolla, herkkupäivänä siitä tulee piirakkavuoka! Vuoka sisään ja tarjolle! Pysyy persikkarahkapiirakka pitempään lämpimänä ja pöytä suojassa kuumalta piirakalta. Kun tarjottimessa on myös kahvat, voi piirakkaa myös hyvin liikutella suojassaan. Ei tarvitse erikseen patalappua siirtelyyn!
Ohjeet narsisseihin ja piirakkatarjottimeen ovat uusimmassa Kauneimmat Käsityöt nro:ssa 2/20 - se löytyy lehtipisteistä. Samasta numerosta löytyy myös tässä aiemmin postaamani ekologiset käsityöt (ks. postaus).

Pst! Seuraa lisää virkkaus- ja neuleideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.