keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

DIY: Kahden minuutin piilopussi koiralle.

Koiran piilopussi - siihen ei laiteta koiraa piiloon vaan asioita koiralle piiloon!

Kun nyt on etätyöpäiviä toista viikkoa putkeen takana, huomaan että se tuo meidän perheen piskuinen sopeutuu tilanteeseen vähän hitaammin. Eka viikko meni ihmetellen: miksi ihmiset on koko ajan kotona? Nyt ihmettely on vaihtunut huomion vaatimiseen ja tylsyyteen: miksi ihmiset istuu koko ajan vain koneella?

Onhan se outoa koirallekin, kun arki muuttuu. Nauttii toki, kun ei tarvitse olla yksin, mutta tahtoisi kovin, että kun kerran päivällä ollaan kotona niin oltaisiin myös hänen kanssaan. Koira inisee surkeana, tule kanssani sohvalle torkuille. Mutta ei pysty, töitä on tehtävä.

Joten koiranlikka-apuksi hyppää piilopussi!
DIY: Koiran piilopussi

Ja näin se tehdään kahdessa minuutissa*: Leikkaa kankaasta kaksi neliötä. Ompele sivut ja pohja yhteen, mutta jätä pohjaan aukko. Käännä aukon ja ison suun reunat nurjalle (tai jos kangas ei rispaannu, ei reunoja silloin tarvitse käännellä). Ompele muutama tikki sinne tänne, jotka tuovat pussiin haastetta.

(*Ja siltä se näyttääkin, mutta näyttäköön, koira ei tuomitse pikana surrautettuja vinoja saumoja.)
Ja näin se käy:

Pistä sisälle yksi herkku tai pieni koiran oma lelu. Sitten eikun pussi koiralle ja menoksi!

Käytin tähän harjattua collegekangastilkkua. Ajattelin, että se voisi olla hyvä kangas: se on kestävää, se on tarpeeksi tiheää etteivät pienet naskalihampaat tartu siihen kiinni, sen päälipinnalta ei irtoa mitään suuhun ja sisuksessa harjattu pinta toimii hyvänä "jarruna" piilossa olevalle herkulle tai lelulle.
Ja se toimii!

Monenlaista diy-viihdykettä on yritetty koiralle, mutta tämä on nyt kyllä toistaiseksi paras. Cora meni ihan pähkinöiksi. Ja oli haastetta! Sai ravistella ja rettuuttaa, kuopia ja vaikka mitä kunnes herkku tuli näkyviin. Malttaa heilua piilopussin kanssa yksinkin. On kyllä aika hauskaa seurattavaa, joten se siitä työskentelystä tietokoneella samaa aikaa..

Tämä on tosi hyvä koiralle, joka tykkää kuopia ja etsiä piilosta asioita. Normaalisti laittaisin pieneen pahvilaatikkoon lelun tai herkun, mutta koira pistää pahvin silpuksi ja niitä silppuja on tosi tylsää siivota aina lattialta. Tästä piilopussista ei jää silppuja jäljelle, jes!

Ps. Koira istuu tälläkin hetkellä pussin vieressä toiveikkaana. "Lisää?" Laitetaan lisää.

4 kommenttia:

 1. Mitä kokoluokkaa pussi on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! Mitä kokoluokkaa pussi on? Minkälaista kangasta käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Pussi on noin 22-25 cm neliö :) Se on sopiva tällaiselle pienelle koiralle. Kankaan nurjalta puolelta harjattu college. Tähän käy mikä vain kangas mihin ei pienet hampaat ja kynnet tartu heti kiinni.

   Poista
  2. Kiitos tiedoista😊Täytyypä kokeilla.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.