torstai 5. maaliskuuta 2020

Hittinä Elvi-laukku.

Kesken kaiken pyykkien, ruoanlaiton ja muun arkisen tylsän iski pakottava tarve: nyt minä teen SEN!

Ja "se" on Instagramissa pieneen nousukiitoon lähteneen Elvi-laukun inspiraatio. Mallin pyöräytti @h_nnab, jonka kohokohdista löytyy storiestarinoista summittainen ohje. Laukku sai nopeasti muita versioita ja tässä minun omani.

Elvi-on hauska laukku, jota on helppo muunnella olkalaukusta meikkipussukkaan. Se tehdään yhdestä kappaleesta, joka ommellaan "laskoksille" ja niputetaan päistään yhdeksi paketiksi.
Mutta tiedättekö sen, kun näet tyyliin smaragdin kiilto silmissä kuinka hieno laukusta tulee ja kuinka helposti tuosta suit sait vaan se valmistuu.

Sitten lanka sylttää minkä kerkeää, teet laskoksissa laskuvirheen, joku sauma menee ihan vinkkuraan, saat just ja just kaiken koottua paininjalalle ja ompelukone meinaa hajota liitoksistaan. Sitten tajuat, että just hiellä ja tuskalla saadut viimeiset saumat tuli tehtyä vähän väärin. Muoto siis vähän kärsi, kun laskotus meni vähän omaan tyyliin. Ja sitten se smaragdin kiilto himmenee ja jäljelle jäi vain ajatus: hitto, miten en osannutkaan? Että hästääg aina ei voi onnistua.

Mutta tiedättekö mitä? Tykkään silti vinkkurasta makkaralaukusta tosi paljon. Kaikkine virheineen se on silti aika söpö pötkylä. Ehkä se on tuo väri, se on jotenkin voimaannuttavan ihanan vihreä. Löysin keinonahan talvella Eurokankaasta 5e/metri-tarjouksesta. Siinä on vielä ihanan pehmeä nurja puoli.
Etenkin täyteen pakattuna pussukka paisuu kuin mikropopcornin pussi. Hauska muodonmuutos, tyhjänä menee ihan litteäksi ja täytenä on taas kuin turvonnut pallokala.
Mutta toisaalta kaikkine sähläyksineen aikaa meni tähän tunti. Ehkä seuraava onnistuneempi vielä nopeammin.

Eikun seuraavaa tulille.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mun tekemisiltä :D Lopputulos on kuitenkin ihana ja tuo väri ihan huippu! Pakkohan tällainen on kokeilla itsekin tehdä, kiitos taas vinkistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähläyksistä lähes onnistuneeseen lopputulokseen :D väri on kyllä aika herkullinen. Ole hyvä vinkistä, tämän ohjeen keksinyt on aika nerokas :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ohje löytyy Instagramista kuvamuodossa @h_nnab-tililtä (ks.alussa suora linkki), stories-kohokohdista pitäisi ohje löytyä (ainakin ollut). Kohokohdat (eli ekana olevat ”pallot”) on nähtävissä vaikkei olisi Instagramin käyttäjä.

   Poista
 3. Heipandeeros! Ihanan värinen laukku! Yritin löytää tämän laukun ohjeita mainitsemaltasi Instagram-sivulta, mutta sitä ei enää löytynyt sieltä - eikä kyllä muualtakaan netistä. Tiedätkö, mistä ohjeet tähän laukkuun löytäisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) piti ihan tarkistaa ja tosiaan on tekijä poistanut ohjeen. Ilmeisesti Marimekko oli puuttunut asiaan brändikopiona tms niin ohje on sen takia poistettu. Harmi juttu ettei ole enää saatavilla :(

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.