maanantai 28. joulukuuta 2020

Lahjapankki 1/3: Enkeli kierrättäen.

Joulupyhät pyhitetty ja ohitettu. Nyt on aika pistää paketit pöytään ja näyttää mitä lahjoja tänä vuonna tein itse. Muutama tuli verkkokaupan kautta, mutta tässä kolmiosaisen lahjapankin eka osa vuosimallia 2020!
Joulukalenterin 9. luukussa näytin kuinka tein tonttukoristeen täysin kierrättäen ja aika pitkälti ihan kuumaliimapyssyn avulla. Samalla ajatuksella tein enkelin kierrättäen! Hirveesti teki mieli julkaista enkeli jo joulukalenterissa, mutta piti malttaa, jottei mene lahjan saajalle ylläri pilalle.

Ks. Luukku 9: Kierrätetty sukkatonttu (sis. ohje).

Ja kuinka tein sen?

Tästä se lähti. Vanha massapallo (joka oli lommolla), pätkät rautalankaa ja pieni nokare silkkimassaa. Muotoilin kädet ja pään ja sitten annoin yön yli kuivua ja kovettua. Päässä silkkimassaa on vain korvista vähän taaemmas, takaraivo on vapaata, koska ajattelin et mitäs turhia koko palloa massalla päällystämään, jos päälle tulee kuitenkin hiukset.

Kun massa oli kovettunut, hahmottelin akryylimaalilla kasvot (suusta lähti liian pikaisen kosketuksen myötä puolet pois, mutta korjasin sen sitten lopuksi).

Hiukset tein jättilangasta. Ensin pistelin "jakauksen", sitten vedin osan pois (jotta latvat ohentuivat) ja sen jälkeen huovuttelin huovutusneulalla lankoja yhteen, jotta isot "makkarat" sulautuvat yhteen. 

Ja näin se homma edistyy!

Tässä näette enkelin rungon. Hiukset on tässä loppusuoralla ja kuumaliimalla päähän liimattu. Pää puolestaan liimattu saumurilangan hylsyyn (jonka yläosa oli aivan täydellisen kokoinen kaulaan nähden!). Liimasin eka "käsivarret" huopasuikaleeseen ja sitten suikaleen keskeltä hylsyn taa. Paketti alkaa edistyä.

Sen jälkeen tein siivet huovasta (kaksi erillistä kappaletta. Leikkasin ja liimasin mekon tilkkupalasta. Eli todella myös ihan vain kuumaliimalla kasasin sen. Tuntui, että miksi siirtyä ompelukoneelle, kun samalla vaivalla homma sujui liimaten. Ja kuumaliimalla sain mekon helmaan jämäkkyyttä.

Liimasin myös  pohjaan paksun huopapalan tuplatueksi. Näin enkeli pysyy hyvin pystyssä eikä kaadu helposti.
Lopuksi korjasin vielä "meikin" akryylimaalilla. Hiuksiin pujottelin kultanauhaa, samoin vyötärölle. Hiuksiin tuli myös liimatuhru, sen myötä tein leikkuujämistä pienen hiuskoristeen korvan viereen. Se mielestäni viimeisteli kokonaisuuden. Ensin ajattelin, että laittaisin enkelin käteen jotain, mutta kaikki mitä siihen kokeilin oli jotenkin liikaa ja kovin irrallista. Ilman mitään tavaraa kokonaisuus pysyi rauhallisempana. Olihan enkelillä jo isot siivet, muhkea tukka ja enkeliksi vahva meikki.
Tämän enkelin tein lahjaksi äidille. Äidillä on vuosien saatossa tupsahtanut melkoinen kokoelma erilaisia enkeleitä, jotka hän ottaa esille jouluksi suureksi asetelmaksi. Oliko niitä 23 vai 27? Tästä enkelistä tuli uusi nyt uusin lisäys kokoelmaan.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana enkeli. Voisin yrittää jotain saman tapaista, mutta yhtä ihanaa en taatusti saa aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ihan varmasti voisit yrittää ja taatusti saisit siitä ihanan ellei vielä ihanemman, koska se olisi juuri sinun tekemäsi enkeli :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.