sunnuntai 6. joulukuuta 2020

6. luukku: Heijastava lippu.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivä on minulle tärkeä. Monelle se ei ole päivä erilainen, minulle se on aina joulukuussa hetki pysähtymiseen. Se on myös juhlapäivä, jolloin syödään paremmin, nautitaan ja yleensä tietenkin katsotaan Linnan juhlia bingopelin (ks. lisää tästä) parissa, mutta tänään sulatellaankin ähkyä ihan erilaisen televisioviihteen ääressä.

// Ks. tästä Joulukalenteri 2020:
1. Himmelityyny / 2. Kestokynttilät / 3. 3D-pahviporo / 4. 4 x DIY-jääpuikko / 5. Helppo revontulitaulu

Tässä yksi pimeä ilta mietin, että pitäisi reppuun lisätä yksi heijastin (=heijastava koriste) lisää. Itsenäisyyspäivän lähestyessä päätin yhdistää heijastimeen ajatuksen siniristilipusta! 

Ja näin sen toteutin - aikaa tuskin meni kuutta minuuttia!

DIY: Kuuden minuutin heijastinlippu

Tarvikkeet: Heijastavaa kangasta, pala huopaa, sinistä kangasnauhaa, kontaktiliimaa, nahkasuikale (tai vaihtoehtoisesti kestävää nauhaa), avaimenperärengas (tai muu klipsi/hakanen kiinnitykseen).

Tee näin: Leikkaa huovasta suorakulmio. Aseta heijastinkangasta huovan ympärille muutaman liimatipan avulla (= ei tarvitse turhaa neulata ja rei'ittää kangasta). Ujuta päähän nahkasuikale ripustuslenkiksi avaimenperälle. Mallaa ja neulaa (tai käytä klipsejä) ensin vaakasuora kangasuikale lipun ympärille. Käännä päät sisälle ja tarkista, että kangas kulkee kummaltakin puolelta juuri samasta kohtaa. Ompele suoralla tikillä nauha paikalleen. Tee sama pystysuoralle kangasnauhalle. Ompele lopuksi työn ympäri. Saksi ja siisti reunat. Lisää avaimenperärengas.
Valmista!

Siinä ei kauaa mennyt. Ja tiedättekö mikä tässä on parasta? Heijastaessaan lippuhan todella näyttää sinivalkoiselta!
Ja kun lipuista ja itsenäisyyspäivästä on puhe..

..muistatteko nämä kortit? Lähetin ne veteraanien ja sotiemme lotat -korttikampanjaan ja sydäntäni lämmittää, että ne ovat nyt tällä viikolla saapuneet heille, joita on tästä päivästä kiittäminen.

Ks. korttipostaus ja kiitosruno veteraaneille tästä.
On siis juhlapäivä. Aion jälleen kattaa pöydän ja tehdä vähän fiinimpää ruokaa. Lippukin nousee "salkoon". 

Tämä diy-huopalippu on ollut jo monesti käytössä, niin juhannuksena kuin myös itsenäisyyspäivänä.

Viime vuonna tein myös joulukalenterin 6. luukkuun lippukorvikset polymeerimassasta. Pitääkin nostaa myös nämä liput salkoon eli korviin. Muistelen, että joskus olen tehnyt myös vastaavat pikkuliput hamahelmistä. Etsin blogin läpi, ei tullut vastaan. Kävin lähes kymmenen vuoden takaa joulukuiset kuvat koneelta läpi, ei jälkeäkään. Muistijälki on, mutta todistusaineisto puuttuu. Käykö teille, joskus niin että muistelee tehneensä jotain, mutta sitten epäileekin että onko muisti sittenkin tarua?

Ks. korvispostaus tästä.
Ja jos sinuakin tekee mieli vähän siniristilippuilla, mutta tänään ei ole aikaa polymeerimassoille, huopa-askartelulle eikä heijastinompeluille niin tee sitten vaikka tämä: paperia, puukynä ja hammastikku! Siinäpä maailman helpoin kattauskoriste! 

(Ja vielä kun olisin vuonna 2016 osannut taivuttaa oikein. Gluteeniton brownies, kylläkyllä..)
Maailman pienimmällä virkatulla lipulla toivotan lopuksi maailman parhaimmalle kotimaalle onnea. Olkaamme ylpeitä isänmaastamme.

2 kommenttia:

 1. Toki kiva ohje!
  Jos jouluksi vielä kerkeis tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Todellakin ehtii tehdä jouluksi, tässä heijastimessa ei kauaa mene! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.