perjantai 6. joulukuuta 2019

6. luukku: Korvikset kotimaalle.

Joulukalenterin 6. luukku, itsenäisyyspäivä.

Tänään on ollaan otettu iisimmin. Mitä nyt joulupuu rakennettiin ja pian syödään kunnolla ja arkea paremmin. Siinä välissä piti pistää uuniin pipareita, mutta paistoinkin lennosta sitten jotain ihan muuta.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukut tästä.
Oli Sinooperin uunissa kovetettavia, joustavia massoja (ks. tästä esittelyä niistä) kovettumassa. Melko vanhoja jämiä olivat, kun Sinooperiakaan ei ole ollut enää vuosiin. Muovailin yhteen myöhemmin avattavaan luukkuun myös jotain kivaa ja samalla jämistä tein lippukorvakorut.

Suomen liput, korvikset omalle kotimaalle.
Kun oli Suomi100-vuosi, kaipasin jotain vastaavia siniristilippukorviksia. Nyt pari vuotta myöhemmin sain sellaiset! Näistä tuli tosi kivat ja pienet. Kyllä nyt kelpaa viimeistellä lippukorviksissa itsenäisyyspäivän päivällistä.
Ruokapöytään nousee myös lippu salkoon. Tein tämän huopalipun (siinä on rautalankaa reunoissa, joten lippua voi muotoilla "tuulessa hulmuavaksi") viime vuonna. Ohje siihen löytyy tästä postauksesta. 
Aion yhdistää kattaukseen eilen 5. luukusta paljastuneet huopakuuset. Kuuset ja kotimaa, ne sopivat yhteen.
Ja linnan juhlat on katsottava - bingon kera! Sinä voit myös pelata bingoa, tämä on edelleen saatavilla. Vain "Suomi 100-vuotta mainittu" ruutu on vanhentunut, muuten oikein toimiva vielä. Ja veikkaan, että onhan siihenkin mahdollisuus et ko. ruutu ilman muutoksia vielä mahdollisesti voidaan ruksia.

Onnea 102-vuotias Suomi, rakas kotimaani!

On kliseistä sanoa, mutta sanon silti: kyllä se on yksi lottovoitto, jos syntyy Suomeen. Siltä se joskus kuitenkin tuntuu. Aika moni muu maa olisi voinut olla paljon huonompi paikka. Kyllä meillä on kuitenkin lähtökohtaisesti aika moni asia tosi hyvin. Tänne synnyin ja täällä pysyn, minun kotimaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.