lauantai 21. joulukuuta 2019

21. luukku: Kymmenen joulun pika-ideaa.

Kolme yötä jouluun! Kun kello käy ja aika loppuu, ei enää mitään suurta joulukässää tehdä. Mutta jos jotain pientä tekisi mieli niin tässä kymmenen jouluista ideaa.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
1/10: Tontuta koristeet

Ei tarvitse välttis erikseen joulukoristeita, voi tehdä ihan ympärivuotisesta koriste-esineestä helposti jouluisan ihan lisäämässä sille tonttulakin. Leikkaa huovasta kartio, liimaa takaseinä ja pistä valitsemasi hahmoasian päähän. Tässä DAS-massasta tekemäni linnut (ks. postaus) saivat tonttulakit.

Myös "minilumipallolyhty" on tehty itse helmimassasta.
2/10: Karkkikeppijuomaa

Nämä oli hauskat! Yllättävän hupaisa palkinto myös vaikkapa joulupelin palkinnoksi. Ne ovat tonttujen juomaa (eli vodkaan liotettua karkkikeppiä - maku oli aika tonttuisan veikeä!). Ks. lisää tästä postauksesta.
3/10: Tonttulakit kierrättäen

Jos kävi hupsit ja tonttulakit menivät vuoden aikana hukkaan tai yllättäen kaapissa kutistuivat niin uutta ei tarvitse ostaa. Valitse vain punainen puuvilla/trikookangas - tai vielä parempi, jos löytyy käytöstä pois jäänyt punainen paita! Siihen valkoinen tilkkuresori ja tupsu hiippaan - lakki on valmis. Ks. kierrätysommelluista tonttulakeista lisää tästä postauksesta. 
4/10: Virkatut minisukat

Jos kuusen oksat näyttävät tyhjiltä, virkkaa niihin sukkia jämälangoista! Hauskat sukkaset valmistuvat sukkelaan ja sopivat myös raidallisina versioina. Ks. virkkkausohje minisukkiin tästä postauksesta. 
5/10: Hamahelmistä tähdet

Jos virkkaus ei ole sinun juttusi, ehkä hamahelmet ovat - ainakin niiden kanssa on pakko vähän joulustressirauhoittua ja keskittyä tai muuten ovat helmet pitkin lattioita. Näiden kuusenkoristeiden tekeminen sopii myös lapsille. Ks. tähtien esittelypostaus tästä.
6/10: Tupsukorvakorut

Joulu tupsutellen! Söpöt pienet palloset eivät paljoa lankaa tarvitse, vähän vain sorminäppäryyttä. Ketjuun roikkumaan ja tonttuilemaan. Helppotekoisiin joulukorviksiin ohje tässä postauksessani. // Katso myös nämä 2. luukun joulukorutyylit ohjeineen.
7/10: Nopeat joulupurkit

Tehokas tapa luoda lisää joulutunnelmaa: pikateippaus! Käytä ihan koristeteippiä tai sisustuskontaktipaloja. Lisää petteripunakuononeniä ja sarvia sekä kuusia yllättäviin paikkoihin. Veikeitä yksityiskohtia, jotka saa joulun jälkeen myös helposti pois: eikun repäisu ja joulu on poissa!
8/10: Piparialuset

Virkkaa tai askartele huovasta piparilasinalusia. Söpöt piparit eivät lihota tai vanhene. Näiden virkattujen alusten ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt joulunumerosta 7/19.
9/10: Modernit minikuuset

Minimalistiseen joulukotiin sopivat myös nämä pelkistetut kuuset. Tee tulitikkuaskin kokoisena tai leikkaa isommasta pahvista suurempi pöytäkuusi! Nämä rakentuvat limittäisen loven päälle, joten "avattuna" menevät litteään tilaan joulun jälkeen - eivät vie paljoa mitään säilytystilaa! Ks. lisää minikuusista tästä postauksesta. 
10/10: Kolmiulotteiset kuusi-lautasliinarenkaat

Tämä on niin vanha idea, etten muistanut tällaisia koskaan tehneeni! Blogin alkuvaiheina ompelin (kyllä, näissä tarvitaan ompelukonetta!) kartongista lautasliinarenkaita. Nämä ovat kyllä aika hauskat. Ks. ohje lautasliinarenkaisiin tästä. 
+ Ekstra!

Muista myös viimeistellä neule- ja ompelutyösi ennen paketointia ja lisää niihin lahjavyötteiden avulla lämpimät terveiset sekä pesu- ja huolto-ohjeet. Ks. printattavista lahjavyötteistä lisää tästä postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.