lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulutikkareista litkua.

Tässäpä olisi vähän erilaisia tonttuja! Värit muistuttavat saippuaa, mutta ne ovat tonttuja nimeltä Candy Cane Vodka.
Laitoin parisen päivää sitten joulutikkareita (candy canes, mikä niiden oikea suomenkielinen nimi on? Kutsun niitä vain joulutikkareiksi..) murskattuna pikkuisiin vodkapulloihin. Aika äkkiä ne liukenivat! Otin kuvan noin vartin jälkeen. Parin tunnin päästä väri oli jo aika tasainen.

(Kaada eka vähän vodkaa pois ja paloittele parin cm pätkiksi. Yhteen pulloon taisin laittaa puolitoista tikkaria. Ravistele välillä ettei pätkät jämähdä pohjaan kiinni.) Idea täältä: ScaryMommy: Candy Flavored Vodka.

Lopuksi koristelin pullot kokonaisilla joulutikkareilla, pahviläpysköillä ja tonttu-parta-combolla. Ihan yleisliimalla kiinnitin huopapalat pullon korkin yläreunaan. Hyvin pysyvät kiinni korkkia avatessakin.
Nämä tontut tein tämän vuoden vikoihin pikkujouluihin pitämäni kilpailun palkinnoiksi. Kivat pikkuiset yllärit voittajille. Mausta en tiedä, kun en ole huikkaa näistä ottanut, mutta maunkin uhalla..ovat ne ainakin hauskat ja odottomattomat!

Vinkki: tässä olisi vielä sopivasti aikaa tehdä karkkivodkaa vaikka jouluviemisiksi - mutta vain jos ikää riittää.

EDIT // Makutulos: ihanan piparminttumainen, yllättävä, ei ällömakea. Saajat tykkäsivät ja myös tekijä tykkäsi. Suosittelen!

8 kommenttia:

 1. Mahti idea! Nyt teidänkin mihin upotan viime vuodelta jääneet joulutikkarit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, sinne vain joulutikkarit liukenemaan ;)

   Poista
 2. Onko kokemusta, mille lopputulos maistui? Ajattelin pikkujouluihin tehdä yllätykseksi kun näyttää niin hyvältä! Onnistuiskohan isoon pulloon nuiden keppien sulattaminen yhtä hyvin kun pikupulloon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin myös näistä maistamaan ja yllättävän hyvä oli maku. Se yllätti sekä minut, että jokaisen muun maistajan. Vahva pinkki värinä ja maku eivät korreloi yhtään toisiaan. Maistui aika raikkaalle, vahvasti kakkipiparmintulle :) Varmasti onnistuu isoonkin. Laittaa vain enemmän tikkuja (katko kuitenkin paloiksi, sulaa nopeammin). Varmaan makukin riippuu paljon siitä paljoko tikkuja laittaa :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.