torstai 11. joulukuuta 2014

Fimoilua osa 2.

Kun olin jo ehtinyt vähän lämmitellä Fimo-massojen kanssa (ks. eka postaus tästä) niin rohkenin kokeilla marmorointia.
Ja se oli.. yllättävän vaikeaa! Se, että sai kuvioista ja väreistä juuri mieleiset (tai edes osasi päättää mikä on just se mieleinen..) oli todella haastavaa!

Ensimmäisiä mieleisiä kokeiluja, jotka pääsi uuniin asti kovettumaan on tämä ratkoja. Vara-ratkurin muovisuojus murtu, joten tein sille massasta uuden päällisen. Idea tuli mieleen näkemistäni massoilla päällystetyistä virkkuukoukuista (en nyt linkkaa mihinkään, kun en tiedä minne linkata. Pinterest on niitä virkkuukoukkuja pulloillaan.) ja ajattelin, että miksei sama toimisi myös ratkojan kanssa! Ja sehän toimii.
Sitten tahdoin tehdä pienen pieniä kulhoja. Tämmöisiä 5-10 cm halkaisijaltaan olevia. Vastaavia aina kaipaa käden ulottuville esimerkiksi, kun purkaa koruja tai lajittelee helmiä tai muita pieniä osia.
Tuon valkoisen piti olla oikein haaleasti marmoroitu, mutta se vähän epäonnistui. Liian hailakaksi jäi sitten kuitenkin.
Paremmin onnistui tämä versio (se on kuppi tuikkukynttilälle), mutta sen laidat taas..jäivät vähän..epähuomiolle.
Mutta tästä tuli omasta mielestäni onnistunein..! Alustan kuviosta tuli aika makea, vähän jokseenkin salvadordalimainen.
Jotain isoa ja jotain myös pientä, kuten nämä korut. Turkoosin pyörteen aion liimata joko sormuspohjaan tai rintaneulaan. Riipuksen kanssa päätin skipata liimaus-vaiheen, joten painoin massan suoraan riipuspohjaan ja kovetin uunissa sellaisenaan.
Sellaisia! Eikä siinä vielä kaikki, Fimoilua osa kolmoisessa tulossa useampi jos toinenkin Fimo-kaulakoru!

5 kommenttia:

 1. Vau! Tosi hienosti onnistuneita marmorointeja. Uskaltaahan kynttilää varmasti polttaa tuikkukipossa ? Jos on niin täytyy kyllä itsekin tehä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa N. :) Apua, nyt kun kysyit niin en tiedä onko se 100% turvallinen yhdistelmä! Olen kyllä nähnyt jenkkiläisissä blogeissa vastaavia ja siksi en osannut kyseenalaistaa käyttöä..mutta nyt ihan varmuuden vuoksi en taidakaan käyttää sitä tuikkukippona..

   Poista
 2. Voi ny pärskele, kun näitä kivan näköisiä fimoja tulee joka puolella vastaan! Pitää ehkä keväällä itsekin testailla. Tämän kuun alku meni taikataikinoidessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kokeile, jo yhdellä värillä voi ottaa testikierroksen niin saa vähän tuntumaa fimoista :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.