perjantai 20. joulukuuta 2019

20. luukku: Kymmenen paketointivinkkiä

20. luukku - ja joululoma! Niin ansaittu loma, se alkaa just än-tee-nyt!

Mutta ensin sitä katsotaas mitä kalenteriluukusta löytyy: paketointivinkkejä!

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukkuni tästä.
1/10 Paketointivinkki: Kääri silkkipaperiin

Lisää ripaus luksusta silkkipaperilla. Kerään aina kaikki saamani silkkipaperit talteen ja käytän niitä paketoinnissa. Kääri ensin silkipaperiin ja sitten vasta lahjapaperiin. Silkkipaperi myös suojaa lahjaa ohuen lahjapaperin alla.
2/10 Paketointivinkki: Kääri sellaisenaan

Tai jätä turha silkkipaperihienostelu ja jätä se lahjapaperikin - kääri pelkkään silkkipaperiin! Se taipuu rypistettynä mihin muotoon vain ja sopii erityisesti "möykky"lahjoihin, joss ei ei juuri ole kulmia. Kääntele päälle ja solmi narulla - kokonaisuus on kodikas ja oikeastaan aika soma.
3/10 Paketointivinkki: Hyödynnä tekstiilit

Oli se sitten kangastilkku tai lahjaksi annettava tyynyliina - käytä sitä paketointimateriaalina! Tässä kuvassa huivi, joka meni sekä lahjaksi että lahjapaperin korvikkeena. Tekstiili toimii erityisen hyvin myös lasia tai keramiikkaa tai muuta särkyvää niin kangas suojaa lahjaa kolhuilta, etenkin jos moninkerroin pystyy taittelemaan. Silloin ei tarvitse muuta toppausta lahjan ympärille.
4/10 Paketointivinkki: Entäs sitten narut?

Ei sen tarvitse olla kertakäyttöistä lahjapaperinarua. Myös mikä vain naru, nyöri tai kangas käy. Minä myös kierrätän kaikki saamani pitkät lahjanarut pienempiin paketteihin. Hyvin voi uusiokäyttää!

Kuvassa näkyvät pakettikorit voi printata itselleen käyttöön tästä. // Ks. myös uudet versiot tästä.
5/10 Paketointivinkki: Pujota läpi

Joskus muistan kaverin tuskaileva sitä, että hän "ei koskaan saa pakettikortteja nätisti". Eli joko jäävät ruttuun tai roikkuvat liian kaukana tai unohtuvat kyydistä kokonaan. Tee näin: elä kiedo, vaan pujota! Etenkin litteissä paketeissa ovat nättejä, kun vain "liukuvat" nauhan kyydissä. Ei takerru, ruttaannu tai mitään muutakaan. Simppeliä.

Plussana myös iso pukinparta! Leikikästä pitää olla, heh.
6/10 Paketointivinkki: Askartele tai kierrätä kukkia

Jos rusetit, kihartamiset ja solmimiset eivät ole sinun juttusi, liimaa päälle vain yksi koriste, joka päihittää paperinauhapallot ja muut mennen tullen. Koristeluun voi hyvin uusiokäyttää monet koristeet ja askartelut.

Ks. ohje paperitähtöseen tästä.
7/10 Paketointivinkki: Tee laatikosta kaunis

Jos käytössäsi on lahjarasia, jonka voisi saaja pitää säilytyksessä lahjan avaamisen jälkeen, tee siitä uniikki. Koristele, maalaa tai vaikka kirjaile. tämä on tiukkakierteisellä, ohuella puuvillalangalla "kirjottu" lahjarasian kanteen.
8/10 Paketointivinkki: Teippaa tarralla

Tämä on "kirjakaupan" tyyli. Parina jouluna joskus muinoin olin paketoimassa ja ohjeistus oli, ettei saanut tehdä kiharruksia, vaan sen sijaan laitettiin nauhan päälle tarra. Eli nauhaa vain vähän ilman solmuja ja päälle tarra - tai koristeteippi. Tämä tyyli sopii erityisen hyvin muuten postitettaviin lahjoihin. Mitä sitä suotta tekemään muhkeita viimeistelyjä, kun linttaan menee kuitenkin? Tässä tyylissä ei mikään litisty postituksen aikana.

Ks. printattavat tarrapohjat tästä.
9/10 Paketointivinkki: Miten lahjakortit?

Jos lahja onkin pieni lahjakortti ja haluat paketoida sen muuhun kuin tavalliseen kirjekuoreen, voit hyvin tehdä sille kartongista pienen kotelon - vaikkapa tällä mallilla! Tyyli on vapaa. Kuoren voi sinetöidä tarralla, koristeteipillä tai kolmiulotteisimmin vaikkapa nauhalla ja rusetilla.
10/10 Paketointivinkki: Askartele minilaatikko

Jos ei löydä valmiiksi pieniä rasioita, niitä on myös helppo leikata itse pahvista tai kartongista. Mittaa vain tarvittava laatikon pohja ja kuinka paksu lahja on. Taittele sisään ja teippausta päälle. Kun on särmät kulmat, on pienikin lahja helppo paketoida.
Tässäpä kymmenen pientä vinkkiä paketointiurakkaan!

Vielä neljä kalenteriluukkua jäljellä, sitten on joulu.

2 kommenttia:

  1. Hyviä paketointi vinkkejä ja ihania pakettikortteja! Tekstit sai hymyn huulille :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.