torstai 12. joulukuuta 2019

12. luukku: DIY-joulukassi.

Virallisesti joulukalenterin puoliväli!

Hyvä, kun suunnittelut kalenterin valmiiksi ja sitten yhtäkkiä väliin kiilaakin jotain ihan uutta joulujuttua. Eilen kävi näin ja heti se oli sitten toteutettava.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukut tästä.
Näin Tigerissa hauskan puuvillakassin, jossa oli paljettiteksti: I still believe in Santa. Hauska, ajattelin. En tarvinnut uutta kauppakassia, joten kassi jäi liikkeeseen, mutta teksti jäi päähän pyörimään. Kotona mutustelin asiaa ja päätin että, kyllä - nyt on ommeltava joulu-asioille ihan oma hupikassi!

Päätös syntyi, kun muistin kangaslaarissa olevan tuollaista vähän samettipintaista sisustuskangasta. Se on aika jämäkkää, mutta silti mukavan pehmeää. Siinä kulki kivasti punainen raita, joten siitä se lopullinen ajatus sitten lähti.
DIY: I still Believe in Santa -joulukassi

Tee näin:
Leikkaa yksi suorakulmio tahtomaasi kangasta, esim. 70 x 36 cm. Aseta lyhyet sivut yhteen, oikeat puolet vastakkain ja ompele sauma. Siitä tulee kassin keskitakasauma. Aseta se keskelle (edelleen oikeat puolet vastakkain) ja kohdista pohja. Ompele pohjasauma. Leikkaa kumpaankin nurkkaan esim. 3 x 3 cm neliöt pois. Kumpaankin nurkkaan tulee kaksi lovea. Ompele ne yhteen, jolloin saat kassille "pohjan" eli kassi ei ole täysin "litteä". Huolittele yläreuna. Lisää ylös kahvat. Ompele ne samasta kankaasta tai käytä vaikkapa vanhan laukun hihnasta leikattuja paloja. Omat kahvat ovat 40 cm pitkät ja asetettuna kassiin 14 cm välein.

Aseta kassin sisään muovi tai pahvi suojaksi. Maalaa ohuella pensselillä teksti. Käytä akryylimaalia tai tekstiiliväriä (tarvittaessa pese kangas ensin, jotta tekstiiliväri kiinnittyy paremmin). Tee lyhyitä siveltimen vetoja. Harjoittele ensin paperille. Tarvittaessa lyikkärillä tai taikatussilla voi hahmotella tekstiä kassiin. Anna kuivua ja kiinnitä maali silittämällä.
Ja nyt eikun viimeisille joulutarvikehankintareissulle! Toivottavasti tämä punainen väriläiskä tuo vähän väriä muuten niin ankean kaamoksiseen päivään.

2 kommenttia:

  1. Oi, tällainen kassi on ihan ehdoton asuste jouluostoksille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! :) Tuo joulumieltä kyllä jouluostoksille :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.