sunnuntai 8. joulukuuta 2019

8. luukku: Jouluristipistoja.

Oho, jo toinen adventtisunnuntai! Kylläpä on viikko mennyt hujahtaen.

Joulukalenterin kahdeksannesta luukusta löytyy jotain minulle vähän epätavallisempaa käsityötä.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukut tästä.
Ristipistoja!

Viime vuonna tein poropinssin Kauneimmat Käsityöt -lehteen pikkuideaksi. Siitä asti mieleen jäi kytemään mustavalkoiset jouluristipistotyöt modernilla otteella. Koska ihan se klassisin ristipistotyyli on omin silmin ainakin katsottuna hiukan tunkkainen ja liian perinteinen. Kun kirjailuunkin sopii yhdistää modernia otetta ja inhorealistista tyyliä niin mikseipä myös jouluisiin ristipistoihinkin?
Tipe tipe tip tap, se on se leikikkäämpi versio, toinen on sitten se vähemmän perheystävällinen sanoma. Kirosana ja joulu - saako niitä sanoa edes samassa yhteydessä? Kyllä saa! Koska onhan se nyt aina välillä yksi stressi. Ainakin ajan kanssa. Kun töitä pitäisi tehdä, kotihommat hoitaa ja siihen välissä tahtoisi askarrella ja leipoa kaikki maailman jouluideat niin kyllähän siinä aika loppuu. Ja tahtoi tai ei, joulu se tulee usein silti tulee aina hups, yllättäen.

Tänä vuonna olen päättänyt, että en stressaa turhista. Ihan sama, joulu tulee silti ehti sitä kaikkea haluamaansa tai ei. Mennään fiiliksellä. Se mitä jää tekemättä, voi tehdä ensi vuonna. Siitä se oikea joulufiilis tulee, kun antaa hommien mennä omalla painollaan. Tekee vain sen minkä ehtii ja tahtoo tehdä ilman, että otsaa kiristää, että jotain nyt olisi "pakko" tehdä vain koska on joulu. Ei ole.
Jäi muuten tuo toinen ilosta hyppivä petteripunakuono-pistely kesken, kun tajusin et tulleepahan hyvin syönyt, plösö poro. Meni vähän laskut ruuduissa sekaisin. Ei olisi tullut mieleinen, joten pitänee purkaa se.


Ja jos sinäkin innostuit näistä jouluteksteistä niin tässäpä alla sulle niihin kaaviot, ole hyvä! Ihan sun omaan käyttöön, ei kaupallisiin tarkoituksiin kiitos.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kysymys näin parin vuoden viiveellä 😄. Mistä tuollaisia joulupallon näköisiä kirjontakehyksiä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Apua, nyt heitit pahan kysymyksen! En muista enää ihan varmasti, mutta sanoisin et joko a) saatoin ostaa nämä Tigerista tai b) tulivat jonkun brittikäsityölehden kylkiäisenä. En osaa sanoa mistä vastaavia saisi. Voisiko ehkä jostain pahvista tai ohuesta vanerista tehdä omia vastaavia, joita liimata ristipistityön päälle? :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.