keskiviikko 4. joulukuuta 2019

4. luukku: Vuosipallo perinne jatkuu.

Tänään 4. kalenteriluukusta paljastuu vain yksi jouluidea - mutta idea, joka on minulla jo kahdeksatta vuotta käytössä!

Kyse on vuosipalloperinteestä. Kahdeksan joulua sitten koristelin joulukuusenpallon, johon tussasin vuosiluvun. Siitä se ajatus lähti, uusi perinne: teen joka vuosi uuden pallon! Ja joka kerta tietty aina ihan erilainen tyyli.

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukut tästä.
Vuosien saatossa on näkynyt niin maalaamista, tussaamista ja viime vuonna sudin pallon betonipastalla. Liitumaaliakin olen testannut (ei kuvassa). Melkoinen kollaasi jo koossa! Mutta toisaalta...aika hillittyjä kuitenkin, eikö? Mietin jo viime vuonna et mikähän joulu pärähtää peliin joku riemunkirjava sateenkaaripallo?

Ks. kaikki vuosipallot: 2011 Peurapallo / 2012 Graafinen pallo / 2013 Sininen pallo / 2014 Kuvioitu pallo  / 2015 Mustavalkoinen pallo / 2017 Mustavalkoinen kuusipallo / 2018 Betonipintainenpallo
Tänä vuonna mietin pitkään, että millähän sitä nyt sitten päällystäisi pallon. Minulla on tämmöttisiä "pois käytöstä jääneitä rumiluksia" eli punaisia palloja, joita joskus vuonna pottu ennen vuosipalloperinnettä päällystin kohovärein. Aika moni vuosipallo onkin rakentunut jo kertaalleen koristetun pallon päälle.

Sitten muistin kässämessuilla näkemäni pallon ja päätin, että ostan paketin helmimassaa päällystämiseen!
Polymeerimassat ja silkkimassat ovat entuudestaan tuttuja, mutta helmimassaa en ollutkaan ennen käyttänyt. Se on tuntunut jotenkin "lasten massalta". Mutta nyt palloa päällystäessä tajusin, että eihän se juuri silkkimassasta eroa. Samaa kivalta tuoksuvaa mönjää, mutta joukossa on vain pikkupalloja.

Ei helmimassasta koruiksi varmaan ole (vrt. silkki- tai polymeerimassan tarkkuus), mutta juuri päällystämiseen oikein oiva massa. Plussaa siitä, että sillä voi päällystää aika pitkälti minkä pinnan vain ja et massa kovettuu nätisti huoneenlämmössä.
Ja niin peittyi punainen pallo helmimassan alle. Siitä tuli pieni nallukka. Jääkarhu punaposkineen. Kasvot töpöttelin akryylimaalilla.

Nalle saa roikkua maljakossa oksalla, kunnes jaksan hakea joulukuusen varastosta. Pian voisikin rakentaa kuusen ja nostaa koristeet kuusen oksille!

2 kommenttia:

 1. Tästä taisi nyt tulla minun suosikkipalloni, vaikka pitkään vannoin sinun peurapallon nimeen :)
  Kivaa iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, peura on kyllä myös aika kiva :) eläinaiheet ne toimii kyllä parhaiten ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.