keskiviikko 11. joulukuuta 2019

10. luukku: Kestolahjapussit.

Kalenterin 10. luukku.

Tänään on vuorossa kestolahjapussit! Jaa-niin-mikä-vai? No, joulusta toiseen kestävä pussi, johon voi lahjansa kääräistä. Helppoa, ei tartte teippiä tai paperihaavoja käsiin. Eikun lahja sisään ja pussi kiinni!

// Näet kaikki julkaistut joulukalenteriluukut tästä.
Ensin tuli neulottu versio.

Tämä tonttulahjapussi on aikasta söpö ja pehmeä. Se on tehty suljettuna neuleena ja koska nurjalla on pitkät lankajuoksut niin pussin sisällä on ommeltu kangasvuori.
Ohje tonttupussiin (ja 99 muuta jouluista ideaa!) löytyy tästä Kauneimmat Joulun Käsityöt -pläjäyksestä. Se löytyy suurimpien kauppojen lehtipisteistä.
Mutta koska neulottu niin pitihän kokeilla myös ommeltu versio!

Tämä on ommeltu aika kivasta Ikean joulukankaasta. Paksua puuvillaa ja jos neulotun pussin sisällä oli puuvillavuori niin tässä kangaspussissa on neulevuori! Kierrätin tähän vanhan puseron helmaa (neulepaidasta, joka oli jo vähän silvottu). Neule kivasti tuo toppausta pussiin.
DIY: Ommeltu kestolahjapussi

Tee näin:
Leikkaa esim. 50 x 30 cm puuvillakangaspala ja siihen neuleesta vuori. Vuori voi olla yläreunasta cm kapeampi. Ompele puuvillakankaan päälle eteen keskelle ylös tarranauhapalat päällekkäin. Ompele yläreunat vuoresta ja puuvillakankaasta yhteen (oikeat puolet vastakkain). Aseta sivut vastakkain (tulee pitkä putki, puuvilla jää toiseen suuntaan ja neule toiseen suuntaan) ja ompele pitkä sivu yhteen, siitä tulee pussin keskitakasauma. Aseta sauma keskelle ja ompele puuvillakankaan pohja oikeat puolet vastakkain. Käännä oikeinpäin, ompele neuleen pohja umpeen ja työnnä neulevuori puuvillakankaan sisään. Ompele pussin suuhun sisäpuolelle pitkä tarranauha. Lisää halutessasi lenkki, johon voi kiinnittää pakettikortin.
Pussissa on siis tuplatarranauha, ensin pussin suussa ja sitten sen jälkeen suun voi taittaa taitteelle. Pysyy hyvin kiinni!

Piparikoristeet Fimo-massasta. Niihin voisi muuten kirjottaa akryylitussilla lahjan saajan nimen niin niistä voisi tulla perheessä kestolahjapakettikortit! Tai sitten ihan vaan kuusenkoristeet.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.