tiistai 31. lokakuuta 2017

DAS-massasta linnut.

Hyvää lokakuun viimeistä päivää! Lumi tuli maahan ja pikkupakkanenkin paukahti. Varmaan siksi meille muutti sisätiloihin kaksi pikkulintusta! Siinä ne sitten kahdestaan nököttävät ja lämmittelevät.
Tein kalpeat kaverit DAS-massasta. Huomasin, että oli avattu paketti kohta itsestään kuivunut möykky. Apua, tästä on äkkiä tehtävä jotain! Otin möykyn ja vedellä läträämällä sain kolmeen osaan sen työstettyä. Yksi niistä muistutti kaukaisesti linnun sivuprofiilia, joten siitä se idea sitten lähti. Kovasti sai työstää, että sai massan muovautumaan murentumatta.. Pohjaan työnsin puutikuille reiät ja jätin linnut kuivumaan huoneenlämpöön. Kuivumisen jälkeen liimasin puutikut jaloiksi.
Sellaisekseen en jättänyt lintusia, maalasin ensin valkoisella akryylimaalilla ja koska halusin pinnan hiukan näyttävän lasitetetulta, viimeistelin linnut kiiltävällä lakalla. Näistä tuli aika hauskat! Eikä mennyt massa hukkaan.
Kolmannen yhden jalan linnun jätin vielä viimeistelemättä. Mietin meniskö mustaksi ja kevään tullen parvekkeelle kukkapurkin reunalle? Tai ehkä punaiseksi ja yhdistäisin linnun kranssiin, jouluasetelmaan tai johonkin vastaavaan?

2 kommenttia:

  1. Vikasta linnusta musta ja punainen masu, niin sopii punatulkkuna kivasti koristeeksi joulukranssiin :) Ihanat lintuset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ihan hyvä idea, toimis myös punatulkkuna :) pitää vielä miettiä mikäli en teekään kranssia, johon lintu sopisi mukaan..

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.