torstai 5. lokakuuta 2017

Ristipistokehys.

Aiemmin vilautin Kauneimmat Askartelut (nro 3/17) -lehdessä julkaistuja kirjailun inspiroimia korujani. Tämä ns. kestokirjailukehys on niistä yksi (ks. tästä koko postaus). Se on kyllä yksi nerokkaimmista kierrätys- ja DIY-koruista, mitä vähän aikaan olen keksinyt!

Mistä voin kovasta muovista voi sulatella neulan kanssa kirjailupohjan. Valitse vain muoto, tee reiät ja kirjaile menemään. Voi kirjailla vaikka joka päivä eri kuvion! (Ja on muuten tehokas keino päästä lankajämistä pois. Myös niistä ompelulankaluiruista. Kaksinkertaisella ompelulangallakin voi kirjoa.)
Ja koska aiemmin kysyttiin niin tässä vielä ohje omien ristipistokorujen tekemiseen:

Tee-se-itse: Ristipistoriipus

Tarvikkeet:
Kovaa muovia (esimerkiksi omani ovat cd-levykotelon taustalevystä), paksu nuppi- tai hakaneula, kynttilä, kirjonta- tai ompelulankaa, kapea neula, välirengas, koruketju, viivoitin, kynä, korupihdit, sakset.

Tee näin: Leikkaa kovasta muovista esimerkiksi salmiakin muotoinen kappale. Itsellä on koko 4,5 x 6,5 cm. Pyöristä pienesti teräviä kulmia. Mittaa lyijykynällä esimerkiksi 5 mm välein merkit. Sytytä kynttilä ja kuumenna neulaa liekissä. Pistä kuumalla neulalla reiät merkittyihin kohtiin. Pidä reiät suorassa ja saman kokoisina. Varmista, että kirjonnassa käytettävä neula mahtuu jokaisen reiän läpi. Kirjo reikiin tahtomasi ristipistokuva yksinkertaisella kirjontalangalla tai kaksinkertaisella ompelulangalla. Pidä alkusolmut ja päättelyt mahdollisimman näkymättömänä nurjalla puolella. Yhdistä ylös pihdeillä välirengas ja koruketju.

Yllättävän helppoa eikö? Leikkaa, sulata reiät ja kirjo menemään - valmista!
Voit myös tehdä riipuksen sijaan vaikkapa sormuksen! Kun pidät reiät vain reunoilla, voit myös vaihtaa ompeleet, kun keskelle tuleva sormuspohja ei peitä reikiä.

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut 
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa

4 kommenttia:

 1. Tulipa kauniita riipuksia. Sinulla näitä upeita ideoita riittää.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! Itse olen tehnyt fimo-massasta vähän vastaavan, mutta tämä oli nerokas. Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itse asiassa fimoa minäkin mietin materiaaliksu ensin ennen tämän tekemistä :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.