keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Tulostettava viikkopäivyri.

Bujo - bullet journal. Melkoiseksi hitiksi noussut juttu eli eräänlainen kalenteri, oma elämänhallintapäivyri ja listaussysteemi. Moni on sitä minulle suositellut, olenhan myös yksi vihko- ja kalenterihullu. Ostinkin bujoa varten pistevihon. Päätin vihdoin kokeilla sitä ja juuri, kun tussi oli koskettamassa vihkoa - tajusin sen! Minähän teen jo eräänlaista bujoa!
Aloitin sen kesällä, viikkopäivyrin. Tai sillä nimellä sitä sanon. Siinä on vasemmalla viikkolukkari, oikealla ns. habit traker ja välissä muistilistoja, jotka vaihtuvat viikon tarpeiden mukaan ostoslistoista menuiksi, toteutettavista kässä-ideoista muistilistoihin jne. Tämä malli on muuttunut monta kertaa ja nykyisen olen koennut itselle toimivammaksi. On sopiva määrä tilaa, saa ruksia laatikoita ja samaa taulukkoa ei tarvitse tuijottaa kauaa. Uusi viikko, uusi arkki.
Habit tracker eli tapaseuranta, tavoitetaulukko tai millä sitä nyt kutsuisi.. Se sisältää vaihtuvia asioita, joista saa kustakin pisteen. Olen sen verran pöljä, että kilpailen vaikka itseni kanssa. Joka päivä on saatava minimimäärä rasteja ruutuun, jotta voin todeta päivän olleen hyvä ja tehokas. Listaukseni on tosin siinä mielessä älytön, että olisi mahdotonta suorittaa kaikki samana päivänä. Mutta se ei olekaan tarkoitus. Ei kaikkea voi ja tarvitse tehdä ihan jokainen päivä.

Ja mitä habit trackeri sisältää? Asioita, joita tahtoisin tehdä enemmän. Asioita, joista tahtoisin tehdä rutiinin. Asioita, joita pitäisi tehdä, mutta useimmiten unohtaa. Omalla listallani on esimerkiksi rasti ruudussa aina, kun olen saanut tehtyä jonkin roikkuneen asian pois, urheillut, kokeillut rohkeasti jotain uutta tai tehnyt jotain hyvää. Myös siivoamisesta saa rastin. Ja aina, kun saa konmaritettua jotain (en kyllä konmarita, mutta ymmärrättänette tarkoituksen).
Olen pitänyt habit trackeria nyt muutaman kuukauden ja menetelmä on saanut jo muutoksia arkeen. Asioita on saanut poistaa listalta, koska teen ne jo automaattisesti. On myös asioita, joiden kohdalla on viikosta toiseen tyhjää. Oikein pitäisi pureutua sellaisiin kohtiin. Miksi en tee jotain, vaikka kovasti tahtoisin?

Tältä näytti tämän viikon suunnitelmat sunnuntai-iltana. Tänään se on jo monen monta suttua, rastia ja yliviivausta täynnä. Nuo päiväkohtaiset pallot ovat muuten hymiöiden piirtämiseen, haha. Niihin voi kuitata päivän fiiliksen. (Ja nyt muistan kuvasta, että olisi aika laittaa tietokone kiinni ja alkaa leipomaan vielä tälle päivälle korvapuusteja! Onhan tänään valtakunnallinen korvapuustipäivä, vuoden ainut päivä, kun leivon pullaa.)
Haluatko myös kokeilla viikkopäivyriä? 
// EDIT 1.1.23 Linkki vaihdettu drivestä dropboxiin ja sen pitäisi taas toimia.

Tallenna ja tulosta PDF ja lisää käsin habit trackerin asiat. 
(Itsellä on omassa pohjassani asiat valmiina, mutta jotta kukin voi kokeilla 
omia juttujaan, jätin taulukon tyhjäksi.) Kerrothan, jos linkki ei toimi.

Kuvassa uudet Uhana Designin Pisara-korvikset. Ihan vain koska ne ovat ihanat!

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos! Menee kokeiluun: mun bujoilu on ollut tauolla, koska innostuin liikaa tuunaamaan sivuja. Se oli ihan loputon suo. ;) Bujoilu on siis mukavaa ja sitä kaipaan, mutta ehdottomasti tarvin siihen valmiin pohjan, jotta elämä ei siirtyisi kokonaan vihkon sivuille, vaan ehtisin oikeasti elääkin sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Tuota loputonta suota vähän epäilin itsellekin, jos sen olisin aloittanut ihan vihon muodossa :D olet oikeassa, elämä ei ole vihon kautta suorittamista, sitä pitää myös elää :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.