tiistai 14. heinäkuuta 2020

Kahden kappaleen kietaisushortsit

Varovaisen toiveikkaana katselen ennusteita ja toivon, että jokapäiväiset kaatosateet nyt hellittäisivät ja kun aamulla katsoisi ikkunasta ulos niin näyttäisi taas kesältä. 

Kovin on ollut kolea heinäkuu, mutta vielä, jos olisi kesää jäljellä niin ompelimpas sitten hortsit eli kesäpöksyt eli kietaisushortsit eli kahden kappaleen miten-nämä-puetaan-asiat!
Kankaana on tämä ihana kukkaisviskoosi, jonka ostin jo viime kesänä. Kankaassa on ihana pitsikirjailu toisessa pitkässä sivussaan. Muistan, kun näin sen heti kangaskaupassa shortsin lahkeessa. Innokkaana heti esipesin ja sitten kauhistuin kuinka paljon kangas kutistuikaan (etenkin kirjailua kohden), joten lannistuneena jäi sitten kokonaan shortsit ompelematta. Nyt otin homman työn alle, ajattelin et kyllä näistä jotkut pöksyt tulee vaikka väkisin, laitetaan leveys riittämään!

Laiskana kesäompelijana valitsin malliksi ja kaavaksi Eurokankaan kietaisuhousut (ks. ohje). Ajattelin et pitkä lahje vaan lyhyemmäksi, kyllä se shortsiksi taipuu.
Vähän mittailua ja sitten ompelua. Sivujen huolittelu, työn ainoan sauman eli haaruksen ompelu, ylös kaitaleiden ja nauhojen lisääminen ja siinäpä se olikin sitten silitystä vaille valmis.

Shortsit puetaan kikkaillen. Ensin etuosan solmitaan taakse essun tapaan ja sitten tuodaan takakappaleen sivunauhat eteen. Sivusaumoja ei siis ole.
Hyvät, korkeavyötäröiset pöksyt niistä tuli. Mutta ei näillä kyllä taideta pyöräillä. Ja tuulisella säällä sivuista voi vilkkua. Pitää ehkä muistaa alle laittaa siveellisyyspöksyt eli lyhyet pyöräilyshortsit, jotta ei tarvitse pelätä persposken näkymistä. Tai sitten viiletän näillä vain omalla parvekkeella.
Hauskaa kuinka vaateripustimeen ripustettuna ei juuri näytä kangaskasa muuttuneen miksikään, haha. 

Nyt niitä kesäkelejä (ja aurinkoisempia kuvauspäiviä) sitten vielä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.