maanantai 6. heinäkuuta 2020

Virkattu ötökkäsuoja lasille (+ ohje).


Pörrääkö sinunkin juomaasi aina joku vieraileva siivekäs kaveri? No ei enää, ötökkäsuoja pitää öttiäiset poissa!

Hauskaa kuinka viime kuussa Facebookin virkkausryhmissä virkatut ötökkäsuojat lähtivät omaksi pieneksi ilmiökseen. Niitä teki niin moni ja kuinka erilaista versiota näinkään! Tämä on minun versioni. Tein sen jo keväällä ja se julkaistiin alkukesän Kauneimmat Käsityöt -lehden nro:ssa 4/20. 

Nyt lisään sen myös tänne! Sano siis stop juomaasi havitteleville ötököille ja virkkaa suoja, joka sopii niin tölkin kuin lasinkin päälle. Siinä on myös valmiiksi sopivan kokoinen reikä pillille (ja tietty suositaanhan kesto- tai biohajoavia paperipillejä), joten suojaa ei tarvitse siirrellä ees taas pois ja takaisin juomaa hörppiessä.
DIY: Virkattu ötökkäsuoja

Lanka
: Puuvillajämälankaa (esim. Hjertegarn Cotton nr.8, 100 % puuvillalanka, 50 g = 165 m). Virkkuukoukku: Langan ja käsialan mukaan. Muut tarvikkeet: 10 lasi- tai kivihelmeä. Virkkauksesta: Yhdistä jokainen krs ps:lla. Jos krs alkaa pylväällä, korvaa se 3 kjs:lla.

Huom! Tarkista helmien reikien koko. Niiden on oltava sen verran suuret, että virkkuukoukku mahtuu helmen läpi. Tarvittaessa voit vaihtaa helmien kohdalla pienempään koukkuun. Helmet voi myös jättää pois, mutta etenkin painavat helmet varmistavat, että tuulessakin suoja pysyy hyvin paikoillaan.

Tee näin: Tee taikasilmukka. 1. krs: Virkkaa taikasilmukkaan 2 kjs + 13 p, yhdistä 1 ps:lla 3:een. kjs:aan. 2. krs: 2 p jokaiseen s:aan (= 28 s). 3. krs: *1 p, 2 p samaan s:aan*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s. Tee pillille aukko ja virkkaa 3 kjs, yhdistä krs ps:lla 1.p:een (= 40 s). 4. krs: *2 p, 2 p samaan s:aan *, toista *-* koko krs (= 54 s). 5. krs: *3 p, 2 p samaan s:aan *, toista *-* koko krs, kunnes jäljellä on 2 s, virkkaa 2 s yhteen 1 p:llä (= 66 s). 6. krs: 1 p jokaisen s:n takareunaan. 7. krs: *1 ks, 1 puolip, 1 p + 1 pp samaan s:aan, 1 p, 1 puolip, 1 ks*, toista *-* koko krs. 8. krs: *4 ks, nirkko (eli 3 kjs, tee 1 ps 1.kjs:aan), 3 ks*, toista *-* koko krs. 9. krs: Virkkaa kiinteitä ketjusilmukoita jokaiseen s:aan, tee nirkon päässä ks, mutta päästä koukulta vasemmanpuoleinen langankierto vapaaksi ja ota toiselle virkkuukoukulle helmi, vedä langankierto helmen läpi ja vedä tee ks loppuun. Päättele.

6 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Piti heti kokeilla vaikka ei näin nättiä tullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi, että kokeilit ohjetta! Se on mukava kuulla ja uskon, että sinunkin ötökkäsuojasta tuli varmasti oikein nätti :)

   Poista
 2. No teinkin sitten heti perään toisen merseroidusta puuvillalangasta 1,75 koukulla. Lisäsin "koristeeksi" vähän kaaria. Tämä koko on nyt oikein hyvä ja peittää mainiosti teemukin ulkokäytössä.

  VastaaPoista
 3. olis kivan näköistä kun reunassa ois ampiaisia =D hieno kyllä muutenkin

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.