torstai 7. tammikuuta 2021

DIY: Helppo helmisormus 2.0.

Taas on tultu siihen pisteeseen, että sitä alkaa toistamaan jälleen itseään. Hetket, joina inspiroituu vain omista vanhoista jutuistaan. Sitä ottaa vanhan suosikin ja tekee siitä uuden version. Toisaalta... sehän on hyvä asia? Sillä jos jo valmiiksi on vuosikausia tykännyt jostain niin sitähän saa sitten uudestakin versiosta aika varmasti uuden kestosuosikin, eikö?

Tämä on yksi niistä hetkistä. Toisinnoista. Syntyi helppo helmisormus 2.0.!

Inspiraatio sormukseen lähti tästä parivaljakosta. 

Yhden helmen sormuksen tein jo helmikuussa 2012 ja kahden helmen version kaksi vuotta myöhemmin. Olen käyttänyt paljon, yhdessä ja erikseen. Rihkamametalli on jo ottanut sormuksen alapuolelta väriä ja helmien helmiäispintakin on alkanut säröillä. Mutta kyllä ne vielä jonkin verran käyttöä kestävät.

Ks. postaukset: Yhden helmen sormus (+ pari muuta korua) / Kahden helmen sormus (+ tuplahelmikorvikset).

DIY: Helppo helmisormus 2.0.

Tarvikkeet: Sormusta vähän suurempi metallirengas, kaksi lasihelmeä, pikaliimaa*, pihdit, tarvittaessa leikkurit.

Tee näin: Jos metallirengas ei ole auki, leikkaa se leikkureilla auki. Väännä pihdeillä päät toisistaan reilusti poispäin. Liimaa ensin toinen helmi renkaan päähän. Tarvittaessa suorista renkaan pää kaarevasta suoraksi, jotta se menee paremmin helmen sisään. Anna kuivua hyvin. Mallaa sormusta sormeen toisen helmen kanssa. Jos rengas on liian väljä, ota leikkureilla vähän renkaasta pois ja litistä rengasta vähän pienemmäksi. Liimaa toinen helmi paikoilleen. Anna kuivua hyvin.

* Käytä kunnon pikaliimaa, jossa on ns. joustavaa pitoa, jotta lasi ja metalli lukittautuvat toisiinsa. Voit mmyös kokeilla lasiliimaa (Locitite tai Casco), joka on lasin erikoispikaliima. Lasipikaliima muodostaa liimasauman, joka näkymätön sekä erittäin vahva.

Vinkki! 
Valitse sormukseen pyöreät isot helmet niin ne ovat iholle mukavimman tuntuiset. Itse uskaltauduin laittamaan toiselle puolelle helmen, jossa on vähän epäsäännöllisiä kulmia. Sen alapuoli on suht tasainen ja ihan mukava sormea vasten. 

Mitä suuremmat helmet ovat, sitä enemmän pitää huomioida ns. liimavaraa renkaaseen. Jos renkaaseen laittaa hyvinkin pienet helmet, rengas saa olla paljon napakampi.
Kiva trio! Tosin en tietenkään käytä tätä kolmikkoa yhtä aikaa. Uusimmasta tuli kyllä minimalistisen hienostunut. Tyyliltään vähän jäisen kylmä, mutta sehän sopii tähän kylmään tammikuuhun.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.