torstai 31. tammikuuta 2019

DIY: Heijastimia osa 1/2.

Voiko heijastimia eli halpoja henkivakuutuksia olla liikaa?

Mielestäni ei voi olla. Ja niitä tein sitten monia erilaisia ja annoin niitä perheelleni ja muutamalle ystävälle jouluna (ja postaan asiasta vasta nyt, koska kuvat sieppaavat syvältä. Voitaisiinko siirtää joulu tammikuun puolelle niin olisi enemmän valoa kuviin?).

Tässä viisi ideaa itse tehtäviin heijastimiin (tai sanotaanko nyt heijastaviin asusteisiin että menee nyt ihan pykälien mukaan):
Idea 1/5: Lumitähdet

Lunta on tullut tänä talvena - niin myös heijastimien muodossa! Näitä oli ihan hurjan kiva tehdä. Jotenkin lumitähdistä tuli eloisat, kun ei ommellut ihan reunoja myöten.

Tykkään myös heijastimista, joissa on papukaijalukko tai muu klipsi. Silloin heijastimen saa kiinni takin helman nyöriin, taskun vetskariin, laukkuun, reppuun... - kiinnitys ja paikan siirto on helppoa ja nopeaa. Lukot ja klipsit eivät myöskään jätä reikiä tai repeytymiä jälkeensä (versus perintenen hakaneulakiinnitys).
Tein kaavan ja leikkasin lumitähdet kaavan avulla. Ompelin suoraan paksun huopapalan päälle lisäten yhden sakaran kohdalle nahkaläpyskän klipseineen. Lopuksi leikkasin alla olevan huovan lumitähden muotoon.

Mallia ja inspiraatiota lumitähtiin sain täältä: omakoppa.com.
Idea 2/5: Laukkuhapsut

Voisiko jo sanoa klassikkomalliksi? Kaikenlaiset hapsut ovat kivoja - myös heijastimen muodossa!
Nämäkin on superhelppo valmistaa. Hapsutetaan vain suikale heijastinkangasta ja kierretään se kiinnitysmekanismin ympärille. Lopuksi minä liimasin ympärille nahkasuikaleen. Se viimeisteli tyylin.
Jouluna heijastinhapsut toimivat myös pakettikoristeina - somaa ja käytännöllistä, eikö?
Idea 3/5: Rusetit

Somasta puheen ollen - oletko nähnyt somempaa heijastinta? Ihan hurjan söpöä - rusettiheijastin! Näitä tein kaksi kappaletta ja toinen heijastin oli pakko pitää itsellä. Sitä voi käyttää kaikkialle mihin sen vain voi hakaneulalla pistää: rinnukseen tai vaikka paksun pipon laitaan. Itse laitoin kangaskassiin.
Tässä on heijastinrusetin osat. Kolmesta kappaleesta se syntyy. Taustalla ei ole pakko käyttää huopaa, myös muu vahvuutta antava kangas käy hyvin. (Jestas kuinka se ompelukone sylttäsikin tuota tikkiä kasaan. Se oli jo uupunut ompelemaan heijastinkangasta. Ryppyili lopussa rasittavuuteen asti. Onneksi tämä rumempi rusettiyksilö jäi omaan käyttöön.)
Idea 4/5: Käsivarsiheijastin

Pätkä vedenpitävää ja joustamatonta kangasta, suikale heijastinkangasta ja pätkä kuminauhaa - se on käsivarsiheijastin. Tai ulkohousun lahkeen ympärille pujotettava heijastin. Todella helppo tehdä ja vielä helpompi käyttää. Ehkä näistä heijastimista ehdottomasti se käytännöllisin heijastinmalli.

(Tulipas sitten otettua näistä kuva vain salamalla - kaunista, niiiin kaunista (not). Hyvä minä.)
Idea 5/5: Stormtrooper

Edellisessä putkilaukun postauksessa esittelinkin tämän stormtrooper-heijastimen. Se on myös huovan päälle ommeltu lumitähden tapaan. Piirsin stormtrooperin ensin paperille. Alaosan leikkasin vertikaalisesti taitettuna (jotta puoliskoista tulee symmetriset aukkoineen) ja sitten piirsin vasta kaavan heijastinkankaan nurjalle. Tuli aika hyvä. Vähän jännäsin miten onnistuu tikata aukkojen ympäriltä, mutta hyvinhän se onnistui.

Eikä siinä vielä kaikki (huh huh), kahden idean jatko-osa tulossa seuraavana!

// Katso myös tämä postaus: 10 ideaa - DIY-heijastimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.