torstai 10. tammikuuta 2019

Kukkarollinen iloa.

Käytätkö sanaa kukkaro, pussukka, clutch vai pikkulaukku?

Monta nimeä on monikäyttöisellä asialla. Meikit sinne sujahtaa, lompakkona voi käyttää, sisältää laukussa myös pikkusälät - toimii siis lähes kaikkeen. Hyvä pikkuapuri kaikkinensa.
Ja sellaisen ompelin ja annoin joululahjaksi veljentytölle. Ostin harmaata, jämäkkää keinonahkaa, jossa oli silti hyväntuntuinen pinta sekä oikealla että nurjalla puolella.
Malli on klassikko, kaksi kappaletta ja nurkista neliöt pois ja saumat yhteen niin kukkaroon tulee hiukan pohjaa. Tein myös kaksi yksityiskohtaa, eteen nahkamerkin toisesta harmaasta keinonahasta ja toiseen sivuun pienen hapsukoristeen.
Vuorta kukkaro ei mielestäni nyt tarvinnut, oli keinonahka sen verran jämyä materiaalia. Pysyy hyvin hyvin kuosissaan ja näyttää tyhjänäkin siltä, että sisällä olisi jotain tavaraa.
Ja kukkaron sisälle myös laitoin vielä ylläriksi jonkun tuollaisen kultasilmänaamion kokeiltavaksi. Se oli leveydeltään juuri sopiva kukkaron sisälle!
Mietin mistä se pakko tuli tehdä pussukkaan eteen erillinen "merkki" ajatellen, että eihän sitä nyt ennenkään - väärin! On ennenkin, lähes jokaiseen. Tässä esimerkkejä. Jokaisessa on jotain saumaa, tikkiä, tilkkua, nahkapalaa. Sama muotokieli kaikissa. Näistä myös kolme ekaa on mennyt lahjoiksi, vain hihnallinen laukku on jäänyt itselle.

Ks. postaukset: 1. Musta tilkkupussukka / 2. Ruskea litteä kukkaro / 3. Musta vuorellinen clutch / 4. Valkokeltainen laukku (ommeltu isosta laukusta pienemmäksi)

4 kommenttia:

 1. Minä sanon aina pussukka, paitse sellainen pussukka on kukkaro, johon laita rahaa :)
  Ihanan pussukan olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kukkaro yhdistetään usein rahan kanssa käytettäväksi :) Kiitos!

   Poista
 2. Projektipussukka, kolikko/rahakukkaro, meikkipussi. Clutchia en käytä koskaan missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä clutch on sellainen juhlaan enemmänkin vakiintunut sana, esim. juhlien kirjekuorilaukku on clutch, mutta olen kuullut, että jotkut nimittävät myös pyöreää, isoa kehyskukkaroa/-pussukkaa clutchiksi :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.