keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Virkattu mariskooli.

Ei varmaan ole suomalaista, joka ei Iittalan mariskoolia tunnista. Sellainen löytyy varmasti löytyy vähintään joka toisesta kodista. Joillakin jopa kokoelmana kaikissa sävyissä.

Nyt yhdestä kodista löytyy myös mariskooli virkattuna!
Ohjeen tyngän löysin Facebookin käsityöryhmästä (en ole varma mikä ryhmä se oli) pari talvea sitten. Ohje oli kuvattuna vanhasta printistä. Printtasin ohjeen talteen ja vasta nyt virkatessa skoolin lähes puoli väliin, huomasin ettei ohje näkynytkään kuvassa kokonaan. Kun olin jo alkanut ja alku näytti hyvältä, päätin jatkaa improvisoiden. Jalka meni siis lennosta suunnitellen.

Mutta melko hyvä siitä tuli! Käytin lankana Mistral Cewec -puuvillaa. Se on mukavan ohutta kierrätyspuuvillalankaa. Ei ehkä ihan se kaikkien paras lanka skooliin (olisi voinut olla tiukkakierteisempää), mutta menin nyt tuolla ekolankakärjellä.
Kun sain skoolin virkattua, kovetin sen vahvalla liima-vesiseoksella ja pingotin ilmapallon ympärille. Siinä se sai kuivua. Ensin jalka halusi lörpsähtää, mutta sekin alkoi kovettumaan pikkuhiljaa. Alussa tarvitsi vähän tukea ympärille. Poistin tuen ehkä vähän liian aikaisin, kun vähän jäi vielä vinoon, mutta olen silti tyytyväinen skooliin, koska tuon jalan toteuttaminen hatusta ei ollut ihan se helpoin nakki. Ja parastahan on, että skooliin voi myös laittaa pientä tavaraa kyytiin - hyvin pysyy pystyssä!

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.