maanantai 7. tammikuuta 2019

Nessut piilossa.

Nessupiilo, tuo viime syksyn hittityö. Nessupiilot eivät todellakaan pysyneet piilossa, kun Facebookin kässäryhmissä lähti villitys liikkeelle. Niitä ei erilaisia mitä hienoimmilla kuvioinneilla.

Toinen suosittutyö näytti viime vuoden puolella olevan palapeitot, joissa kussakin neliössä on kohokuviona sydän. Toiset sanoi nypyiksi, toiset poppareiksi tai kupliksi, jotkut taas isoiksi klustereiksi.

Päätin yhdistää nämä kaksi ideaa toisiinsa: kuplat ja nessupiilon - piilo kuplilla!
Aloitin neliön keskeltä ja tein kahdelle syrjälle graafiseen kuvioon kuplia, poppareita tai klustereita - miksi ikinä niitä nyt haluakaan kutsua. Toiselle laidalle siihen tuli ihan vain aukkoja keveyttä tuomaan. Aukkopuolesta tuli läppä päälle. Sitten tein alapuolen ja siihen kiinteästi reunat. Yhdistin palat toisiinsa ja viimeistelin lenkillä ja punaisella puuhelmellä - helmi uppoaa kivasti kuplien alkupisteeksi.
Tämä nessupiilo meni joululahjaksi äidille. Samalla kirjoitin siitä ohjeen ja se on julkaisu juuri ilmestyneessä Kauneimmat Käsityöt -lehdessä, nro 1/19 (löytyy lehtipisteistä). Ohje löytyy Tekniikkakoulu-palstalta.
Kyseisellä Tekniikkakoulu-palstalla opetetaan kuvin kuplien eli klustereiden (KL) tekeminen. Kun sen ja pylväät osaa tehdä niin sitten osaa ohjeen mukaan virkata nessupiilon. Se on helppoa!

// EDIT: Nessupiilon julkaistuun ohjeeseen lipsahti pieni virhe (ja sekös harmittaa). Pylväät ja määrät ovat oikein, yhdessä kohtaa (eli 2. krs *-* - välinen kohta) vain ei kerrota mihin pylväät tehdään (ja sekös voi hämmentää). Tässä oikaisu siltä varalta, että jos joku kiinnostuu virkkaamaan ohjeen mukaan: 2. krs: 3 p, 2 p kjs-kaareen, 2 kjs, *2 p kjs-kaareen, 1 p, KL, 1 p, 2 p kjs-kaareen*, toista *-* (jatkuu ohjeen mukaan).

Seuraa lisää virkkausideoita Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebookista tai Instagramista!

2 kommenttia:

  1. Vau onpa upee. tuollaista mä tarvitsisin, mulla on aina nessuja mukana, toi olis mulle tosi tarpeen. Jospa mun ystävä tekis ton mulle, kysympä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) No sittenhän nessupiilo olisi sinulle kyllä kiva :) toivottavasti ystäväsi tekisi.

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.