torstai 2. heinäkuuta 2015

Muodonmuutos: laukusta laukku.

On muodostunut tavaksi tehdä joka kesä uusi kassi tai pieni laukku, jossa voi kuljettaa ne tärkeimmät jutut mukana helposti ja kevyesti. Joskus veska tulee tehtyä alusta asti, nyt päätin tehdä sen muodonmuutoksen kautta vanhasta laukusta.
Laukku: ennen. Tämä oli arkilaukuista suosikkini silloin joskus muinoin. Paino sanalla muinoin. Ahkera käyttö, vuosiksi kaapin perälle säilöminen ja kirppiskasasta kasaan kuljeskelu on jättänyt jälkensä. Kuvasta ei näe, mutta laukun toisella puolella oli punaisia tahroja. Tahroja oli myös sisävuoressa. Vetskari rikki, hihna lähes irti. Reikä vuoressa. Toisin sanoen, menetetty tapaus.
Kun ei myynti-arvoa enää ollut, jouti laukku silppuriin. Leikkasin hihnat, puhtaat vuorikappaleet (eikö ole ihan sievä kukkakangas?) ja tahrattomat tekonahkakappaleet talteen. Isoimmista kappaleista ja hihnoista ompelin uuden laukun.
Laukku: jälkeen! Voila! Pieni, söpö ja raikas. Ompelin päälle keltaisen sommitelman (lähtöisin tästä silppurin kohdanneesta clutch-laukusta) ja yhdistin laukun kaksi lyhyempää hihnaa yhdeksi pitkäksi.
Vuorena käytin laukun vuorta. Leikkasin sopivasti laukun keskeltä niin sain pikkulaukkuun valmiin sisätaskun!
Nyt olen jäätelökiskalle valmis! Enää tarvittaisiin se aurinko. Ja vähän asteita lämpömittariin lisää.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana, mahtavaa uusiokäyttöä! Millaista neulaa käytit tätä ommellessa? Entä oliko lanka jotain perus-ompelulankaa vahvempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihan tavallista lankaa käytin, en jaksanut edes nahkaneulaa vaihtaa, koska tuo tekonahka oli niin pehmeää ja ohutta ettei se neulan vaihtoa kaivannut :)

   Poista
 2. Ihastuttava laukku! Olisi minullekin juuri passeli kesäksi ni ei tarvitsisi aina kantaa hehtaarin kokoista veskaa:)

  VastaaPoista
 3. Wow this is great!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.