tiistai 28. heinäkuuta 2015

Arjen älypelit.

Hamstrasin lapsena jos minkälaista hilpetöörää. Moni niistä pikkuhilppeistä päätyi muistojen lootaan, jota on sitten aikuisena aika ajoin karsittu. Hilpetöörästä on löytynyt koru jos toinenkin. Yksi sellainen on tämä alkujaan avaimenperä, joka toimi myös jonkinlaisena älypulmana. Ärsyttävänä sellaisena. Muistan jopa välttäneeni käyttöä, ettei vain palat lähtisi pois paikoiltaan.
Kolme kappaletta ja kas, sitä luulee, että helppoahan tämä nyt on. Kas, se menikin väärin. Hmpf, taas väärin. TAAS väärin? Mitenkä nämä meni?! Ja sitten sitä luulee itteänsä tyhmäksi. Yllättävän vaikeaa on runnoa toisiinsa kolme pientä palasta! (Apua, miten tämän muka sai koottua lapsena, jos nytkin teki turhan vaikeaa?)
Jäipä se kuitenkin viimeiseksi kerraksi. Enää ei tartte tuntea itteänsä tyhmäksi, kun pikaliimasin koko höskän. Ja laitoin kaulaketjuun. Mitä sitä kaikkea muistojen lootassa säilömään, jos niistä voisi olla iloa ihan arjessakin?

Huomaatteko muuten tuon tunikan? Huomaatteko? Arvaatteko mistä se on tehty?
Kuva: R. Lillemägi
Se on yhdestä isosta trikoohuivista! Ja uskallan väittää, että on muuten oikeasti maailman helpoin tunika. Jokainen osaa! Reikä keskelle ja sivuille kiinnitysmekanismit eli nepparit (tai vaikka nauhat), sit kiedotaan takaa sivujen nepparit eteen ja edestä nepparit taakse. Vaikeinta tunikassa on saada nepparit ommeltua oikeinpäin. Sekin on usein yksi älypeli. Vai olenko se vain minä, joka onnistuu usein laittamaan vähintään toisen puoliskon nurinpäin?
Parasta tunikassa on myös se, että sitä voi myös pitää edelleen kaulahuivina ihan normaalisti!
Tarkat ohjeet tunikan tekoon ja 50 muuhun kierrätysaiheiseen askartelu-, ompelu- ja maalausprojektiin löytyy
Itte tein ja kierrätin -kirjastani. Sieltä mm. pukeutumiseen lisää ideoita!

6 kommenttia:

 1. Tunika on kyllä tosi nätti. Muistan tuon älypelin, tais muutaman kerran mennä hermot tuollaista näprätessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ai, sinullakin on kokemusta tuosta pikkuriesakkeesta ;)

   Poista
 2. Lohduttavaa - olen nimittäin järkeillyt ohjetta, enkä ole arvannut sitä vielä kokeilla, kun olen ihan varma, että nepparit menevät väärinpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, etupuolelle pari ja takapuolelle pari, kyllä se onnistuu! :) helpostikin ne nepparit purkaa ja laittaa oikeinpäin, jos nurin ompelee. Tai sitten laittaa jonkun muun kiinnityksen, vaikka nauhat tai hakaset :)

   Poista
 3. Mulla oli lapsena tollanen samanlainen avaimenperä! Tykkäsin kovasti, mutta se jotenki kummasti "löystyi" eikä enää pysyny kasassa. Liekö sitä liikaa purettu ja koottu... En olekaan muistanut sitä vuosiin :)

  VastaaPoista
 4. Metsärusakko, hauska sattuma, että sinullakin oli samanlainen :) olikohan nuo alkujaan sitten mistä..

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.