keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

DIY: Koristelautanen.

Kaksi materiaalia, yksi inspiraatio. Siitä se ajatus sitten lähti: tein uuden koristelautasen sisustukseen ja kattaukseen. Mutta mitkä ovat kyseiset kaksi kierrätysmateriaalia? Ovatko ne kenties lasia?
Kuvassa liima ei ole vielä täysin kuivunut.
Lasilta näyttää, mutta se on muovia kokonaisuudessaan. Mosaiikkimaiset palat ovat cd-levyistä! Huomasin, että vanhoja valokuvia oli poltettuna useammalle levylle..mitä niitä kaikkia säilyttämään? Joten paloiksi vain! Aikaisemmin olen paloitellut cd-levyjä esimerkiksi näihin sirpale-korvakoruihin ja tähän kukkaruukkuun. Tiesin siis ennalta, että levyjä on helppo saksia paloiksi. "Kuorin" paloista hologrammit pois ja sitten liimasin alustalle. Pohjana toimi vanhan seinäkellon suojakupu, jonka sisäpuolen vuorasin valkoisella sisustuskontaktilla.

Vinkkejä: Riippuen mihin tarkoitukseen levyä tarvitsee, kannattaa valita joko cd- tai dvd-levy. Cd:t ovat paksumpia ja dvd:t taas ohuempia, sillä niissä kaksi toisistaan irtoavaa kerrosta. Jos levyistä tahtoo hologrammit pois, valitse itse poltettavat/poltetut cd-levyt.
Lautasesta tuli kiva. Mukavan pieni ja kevyt. Toimii monessa tarkoituksessa koristeellisena alustana. Tykkään kovasti tuosta hailakan vihreästä pinnasta. Vaikka hologrammit on kuorittu pois, pinnat leikkivät valon kanssa kivasti.
Ks. myös painamani kaitaliina tästä postauksesta. Myös lasinaluset (toinen fimosta, toinen punottu vahakangasliinan suikalaista) ja H2O-teksti lasipullon kyljessä ovat omista käsistä.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.