lauantai 18. heinäkuuta 2015

DIY: Koiralle omat portaat.

Tein portaat. Koiralle. Krhm - jaa, että mitä tein? Kyllä, portaat koiralle. Onpahan taas asia, jota en olisi uskonut tekeväni, mutta tulin tulokseen, että pakko se on. Entinen hyppyrotta, nykyinen koiramummu tarvitsee portaat.

Taustoitetaan ja tarkennetaan ensin. Kyseessä ei ole mikään huvin vuoksi toteutettu idea, vaan terveydellisistä syistä oli portaat tehtävä. Seniorikoirani on siis voinut pitkään huonosti. Pähkinänkuoressa voisin sanoa, että ensin oli tulehduskierre, sitten varpaassa murtuma ja lopuksi iso leikkaus (ja nämä eivät edes liittyneet toisiinsa) enempää niistä kertomatta. Voitte siis uskoa, että meillä on ollut aika piinallinen kevät ja sitäkin piinallisempi kesä. Eikä kaikki ei ole ohi. Esimerkiksi, jotta saamme murtuman kunnolla luutumaan, Cora ei saisi hyppiä. Ja summa summarum: siksi portaat.
Aikaisemmin kasasin sängyn eteen vaihtelevia "palikoita" korokkeiksi, mutta pitemmän päälle tuo on vain ollut melkoinen haitta, sekä silmälle että omalle kulkemiselle sänkyyn. Ei lainkaan kätevää.
Ja kaikkien mahdollisten nivelvaurioiden estämiseksi, pysyvät portaat olisivat vain koiran hyvinvoinnille ja toipumiselle eduksi. Tällä ajatuksella, tein pahvilaatikoista, pahvilevyistä ja -tukipaloista (olivat erään huonekalun pakkauksessa), vanusta, liimasta ja kankaasta porrasaskelmat. Kiva päiväprojekti, jossa kaikki tarvikkeet löytyvät valmiiksi kotoa.
Kankaaksi valitsin tarpeeksi neutraalia raitaa. Olin kyllä jemmannut tuota puolipellavaa johonkin ihan muuhun, mutta.. Tähän se meni ja juurijajuuri sain sen riittämään, kun vähän kikkaili palojen ja saumojen kanssa.
Vähän ollaan jo treenailtu portaissa kulkemista ja hyvin Cora niissä askeltaa! Pitäisi vain vielä oppia, ettei sängyn toiselta laidalta saa tehdä kamikazehyppyä alas! Portaat ovat nyt se ainoa reitti sängyltä ylös tai alas.

16 kommenttia:

 1. OO, kiitos tästä :) mein vanhus 8v ei enää niin ahkeraa hyppää sänkyyn niin oon miettiny jotain tälläistä ratkaisua myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaapas hyvä :) ja eikun sitten portaita tekemään! :)

   Poista
 2. Ihana idea ja hienoa, että otat koirasi huomioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tietenkin, onhan se yhtälailla perheenjäsen :)

   Poista
 3. Tosi hauska ja hyödyllinen idea! Lopputuloksesta tuli oikein tyylikäs. :D Ja super söpö koira! <3

  VastaaPoista
 4. Onpa kätevät! Tosi hyvät vanhalle ja/tai sairaalle koiralle. Olipa muuten hauskaa avata Kaleva aamiaispöydässä ja kukas se siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hyvin bongattu! ;) Hauskaa oli kyllä lukea lehtestä juttua itsestään..se tuntui erittäin kummalliselta ;)

   Poista
 5. Ihanat portaat. Just tuollaiset tarttis meidän kymmenen vanha kääpiöpinserineitokainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oi, Cora lähettää terveisiä rotukaverille! :)

   Poista
 6. Hienoa, että autoit pientä. Loistava toteutus ja kauniskin. Koirasi on ikionnellinen moisesta huomioimisesta ja varmasti toipuu leikkauksestaan tuon avulla. Hassu sattuma, kun minullakin oli koiran portaat (=porras) jokin aika sitten työnalla. Kurkkaahan täältä (otsikko vähän hämää): http://www.nuppuhome.com/2015/06/istuintyynyjen-tuunausta-virkaten-diy.html
  Oma koirani ei vielä tuollaista apua tarvi, mutta valmiudessa ollaan :-)
  terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin on autettava, jos pystyy :) Kiitos :) Käynpäs kurkkaamassa myös sinun työsi :)

   Poista
 7. Voi miten kivat portaat teidän hauveli sai! Kurjaa, että on ollut niin paljon ikävyyksiä, toivottavasti suunta olisi nyt parempaan :) Ja toivottavasti hän malttaa käyttää uusia hienoja portaita ja välttää niitä kamikaze-hyppyjä, vaikka varmaan kovasti houkuttaisi. Meilläkin on yksi innokas hyppijä ja häslääjä, nuori tosin vielä, mutta voin vain kuvitella, että jos sitä pitäisi yrittää estää hyppimästä ja riehumasta olisi tehtävä lähes mahdoton. Tsemppiä sinne siis niin Coralle kuin isäntäväellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kieltämättä ollut meillä kurja kesä, mutta toistaiseksi näyttää valoisammalta :) Kiitos myös tsempeistä, niitä tarvitaan etenkin, kun tuo otus ei malta rauhoittua iän eikä kipujen edessä..ja myös hyppää portaiden vierestä aina, kun silmä välttää..nngh!

   Poista
 8. Saisiko vähän yksityiskohtaisemmat ohjeet noihin kankaan saumoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumat riippuvat kovin laatikoista, joten ohjeistus on siihen haastavaa.. ajattele jokaista laatikon kulmaa portaissa saumakohtana. Kangas voi olla suorakulmio jokaisen tasaisen pinnan kohdalla ja sitten sauma kulmakohtaan - auttoiko tämä yhtään? :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.